<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Roditelji iz Obilićeva traže obnovu dječijeg igrališta: Trenutno je igralište nesigurno za mališane (FOTO)

BANJALUKA

Na igralištu se mogu vidjeti uništene ulične svjetiljke, polomljene i zahrđale vrteške, klackalice i ljuljaške, te razbacano smeće (dominiraju opušci i limena ambalaža od alkoholnih pića, medicinske šprice).

04. august 2017, 12:00

Grupa roditelja iz banjalučkog naselja Obilićevo (Mejdan) danas je podnijela molbu gradonačelniku Banjaluke, da igralište u ulici Marka Kraljevića bude obnovljeno.

"Mjesto planirano za generaciju koja raste trenutno više koristi problematičnim društvenim kategorijama, a prijetnja je za zdravlje djece. Na igralištu se mogu vidjeti uništene ulične svjetiljke, polomljene i zahrđale vrteške, klackalice i ljuljaške, te razbacano smeće (dominiraju opušci i limena ambalaža od alkoholnih pića, medicinske šprice)", rekla je majka Mirela Savić koja svakodnevno dovodi svoju djevojčicu na ovo igralište.

Iz Inicijative građana MZ Obilićevo kažu da su policijske intervencije na spornom igralištu gotovo svakodnevica.

Roditelji kažu da se na ovom igralištu ne igraju samo djeca iz ove ulice, već dolaze i djeca iz okolnih ulica. Svakodnevno se na ovom ruiniranom igralištu igra veliki broj mališana.

Važno je napomenuti da je ovu Inicijativu u roku od jednog časa potpisalo 50 građana.

Roditelji se nadaju da će njihova Inicijativa naiči na razumijevanje u Gradskoj upravi. 

Pogledajte fotografije sa igrališta:

Foto: Igralište u mraku

Foto: Polomljena vrteška

Foto: Šuplja kanta za smeće