U Banjaluci u toku protest "Zatvori škole, kupi Audi"

Banjaluka

U Banjaluci u toku protest "Zatvori škole, kupi Audi"

Piše: Buka

U Parku Mladen Stojanović u Banjaluci u toku je protest “Zatvori škole, kupi Audi", koje je organizovalo Udruženja građana ''Restart Srpska'' .

Iako je posljednjih dana u Srpskoj glavna vijest bila da će  ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, kupiti sportski automobil vrijedan 115.000 KM i to neposredno nakon što je obajvio da se zatvara 15 osnovnih škola i 63 područna odjeljenja u ovom entitetu, današnji protest podržalo  je tek 200-ak građana. 

Protest je počeo u 11.00 sati na parkingu u parku Mladen Stojanović u blizini zgrade Vlade RS-a u Banjaluci.

''Obišli smo tri škole u Banjaluci, ali i druge škole, ne kažemo da nije racionalno zatvoriti škole ako nema učenika, ali ko je kriv za to? Ovo je tek početak, organizovaćemo ih svaki mjesec", poručio je predsjednik UG "Restart Srpska", Stefan Blagić.

 


Okupljenima su se obratili i dbornici u Skupštini Grada Banjaluka Saša Lazić-Medo i Draško Stanivuković.

Protestanti su se iz parka uputili prema zgradi Vlade RS i na pet minuta blokirali odvijanje saobraćaja. Tom prilikom su uzvikivali "Dole Dane" i ponovili svoje zahtjeve

- smjena Dana Maleševića sa pozicije ministra,

- ograničavanje trošenja narodnog novca na skupocjene automobile (maksimum od 40 000 KM),

- uvođenje reda i vladavina prava, a ne pojedinaca, u navedenom ministarstvu,

- veća izdvajanja za kulturu u Republici Srpskoj (od muzeja do pozorišta).
Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Uh, jakih mi protesta. Šta treba da na trotinetu ide na posao. Uostalom imali ste izbor i izgubili, Dodo vas je pomeo i zbog toga ministar i ima pravo da kupuje sebi auto. A škole koje nisu profitabilne treba zatvoriti. Ja bih sve škole privatizovao, jer jedino privatnici mogu nešto napraviti od ove države.
Sem
Objavljeno:
E tugo moja!!Pa i zasto bi protestovali? NIkad se manje nije radilo a bolje zivjelo!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.