Pogledajte kako je bilo na današnjem protestu u Banjaluci (FOTO)

Zatvori škole, kupi Audi

Pogledajte kako je bilo na današnjem protestu u Banjaluci (FOTO)

Piše: M. Matić

U Banjaluci je danas održan protest “Zatvori škole, kupi Audi", koje je organizovalo Udruženje građana ''Restart Srpska'' .

 Protestno okupljanje je počelo u 11.00 sati u parku Mladen Stojanović u a završen ispred zgrade Vlade RS u Banjaluci.

Protest su organizovali predstavnici Udruženja “ReStart Srpska” zbog zatvaranja 15 škola, a potom kupovine automobila za potrebe ministarstva prosvjete.

Iako je posljednjih dana u Srpskoj glavna vijest bila da će  ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, kupiti sportski automobil vrijedan 115.000 KM i to neposredno nakon što je objavio da se zatvara 15 osnovnih škola i 63 područna odjeljenja u ovom entitetu, današnji protest podržalo  je tek 200-ak građana. 

Okupljeni su pozivali ministra Maleševića na ostavku, te tražili ograničavanje trošenja narodnog novca na skupocjene automobile (maksimum od 40 000 KM), uvođenje reda i vladavinu prava, a ne pojedinaca u navedenom ministarstvu, te veća izdvajanja za kulturu u Republici Srpskoj.

U narednim fotografijama pogledajte kako je bilo na današnjem protestu. 

Komentari na tekst (5)
Objavljeno:
Za tebe je ergela..nebitno je tvoje misljenje.
Objavljeno:
Za tebe je ergela...nebitno je sta ti mislis.
Objavljeno:
Sledeci protesti - latinica, pa ce da vide kako narod umije da im se nagovori, da da, ovako i treba, polako, dok se organizujemo, pa jos dok prodju ove vreline, bice jos protesta, mozda majice da se stampaju jos, ili SDS da obezbijedi lunch pakete.
Objavljeno:
Kako tužan i bijedan dan. Stid me je ovih hrabrh ljudi što sam ostao kod kuće (srčani bolesnik, učesnik rata, nezaposlen i još uvjek nekako živ). Ali sigurno znam da ću se nekako dovući na kuku i motiku. nema drugog rješenja za ove narodne obogotvorene izrode. Kako ga nije sramota i ne samo njega nego sve vucibatine koje su na vlasti. Pa nijedna škola nema klimatizovanu učionicu a njem potreban audi sa sportskim sjedištima. Barabo i vucibatino jedna.
Objavljeno:
Ja da sam na mjestu tog ministra Malesevica, licno bih dosao na skup i pitao ih: "Sta je krkani, sta hocete?"
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.