Osuđena grupa koja je krijumčarila izbjeglice u Njemačku
Foto: Ilustracija

TRAUNSTEIN

Osuđena grupa koja je krijumčarila izbjeglice u Njemačku

Piše: FENA

Njemački sud je osudio tri Sirijca zbog krijumčarenja migranata iz Turske u Evropu pri čemu je 13 migranata poginulo u Mediteranu prije dvije godine, navodi Reuters.

Nesretni imigranti su se utopili kada se njihov čamac sudario sa grčkim brodom kod otoka Lesbos.

Prvooptuženi je osuđen na četiri godine zatvora, dok je optuženi koji je upravljao brodom dobio 2,5 godine zatvora. Treća osoba koja je u Njemačkoj bila u kontaktu sa porodicama je osuđena na uvjetnu kaznu zatvora od dvoje godine.

Prema podacima agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice samo ove godine su 118.523 izbjeglice stigle preko Sredozemnog mora u Evropu, a na tom putu ih je 2.420 smrtno stradalo.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.