Damir Nikšić za BUKU crta strip o dešavanjima u gradu za vrijeme Sarajevo film festivala, pred vama je Dan Drugi

STRIP

Damir Nikšić za BUKU crta strip o dešavanjima u gradu za vrijeme Sarajevo film festivala, pred vama je Dan Drugi

Piše: Damir Nikšić

Kao mali omaž projektu Max-a i Magnusa, legendarnom satiričnom stripu "Alan Ford", naš sarajevski saradnik će ocrtati atmosferu "Los Rajvosa" narednih dana SFF-a.

 O samoj ideji za strip, Damir Nikšić vam poručuje ovo 

Odlučio sam ovaj put da ne pišem kolumnu, već da u narednih osam dana trajanja Sarajevo film festivala upriličim neku vrstu festivalske hronike u strip formi. Svaki dan ću pokušati nacrtati i poslati urednicima Buke po dvije table stripa u kojemu se neću baviti aktuelnim dešavanjima na ovogodišnjem SFF-u, već ću pokušati sumirati iskustva, kontraste i dočarati sveukupnu atmosferu u izmišljenom gradu Los Rajvosu za vrijeme trajanja glamuroznog festivala holivudskog filma. 


Dakle, evo ga: DAN DRUGI


Prvi dio stripa možete pogledati Ovdje

 

Treći dio stripa pogledajte OVDJE

Komentari na tekst (6)
sa
Objavljeno:
meni je odlicno, bravo damire
Objavljeno:
Miki je, fakat, ljubomoran...
Objavljeno:
Nije lose, Bosna je totalni Alan Ford. Materijala bi sigurno bilo za jedan dugorocni strip te vrste. Cak ne treba ni parodija, samo gola stvarnost
Objavljeno:
Odličan 2. dan. Svaka čast!
Objavljeno:
Damire dragi odlicno si skino ,, bunkera,, s obzirom da vise vremena providis sa kamerom vec olovkom skidam kapu. Strip je rudarski poso ali cini mi se da si ti preodredzen za kreaciju ozbiljne verzije balkanskog allan forda.
Objavljeno:
nije ovo omaž Damire ovo je kraja ideje! Bio si u početku "karijere" simpatičan ali si vremenom postao jako bezidejan i dosadan! Ovo što radiš je tvoj lični izduvni ventil , medjutim pazi da kreativno ne ispiris.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.