Filmovi koje danas možete pogledati na SFF-u

FESTIVAL

Filmovi koje danas možete pogledati na SFF-u

Piše: BUKA

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo sinoć je otvoren 23. Sarajevo Film Festival, najznačajnija i najveća filmska smotra Jugoistične Evrope.

Rukovodstvo festivala je povjerenje ceremonije otvaranja dodijelio jednoj od najperspektivnijih bh. glumica Amili Terzimehić, koja je i najavila film otvaranja "Druga strana nade", finskog režisera Akija Kaurismakija.

Kada je riječ o projekcijama filmova, danas će biti prikazani sljedeći filmovi:

Americana
Chavela
Crveni pas: Prava plava
Čin ubijanja
Čistači cipela
Djeca
Druga strana nade
Gospodin špijun
Grad sunca
Ljeto 1993.
Mrtve ribe
Muškarci ne plaču
Niotkuda
Sirovo
Soba 213
Sretan kraj
The books of knjige: Slučajevi pravde
Trg
Western
Zrno

programIzvor: SFF

programIzvor: SFF

Detalje o svakom filmu pojedinačno možete pogledati OVDJE.

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu biće prikazano ukupno 235 filmova iz 54 zemlje, a očekuje se da će hiljade ljudi iz različitih dijelova svijeta od 11. do 18. augusta odabrati bh. prijestolnicu za mjesto odmora i uživanja u atmosferi koja iz godine u godinu šalje drugačiju sliku iz ovog grada, ali i iz ove zemlje.

Ovogodišnji festival trajat će od 11. do 18. augusta, dan kraće nego li prethodnih godina.

Predstojeće 23. izdanje Sarajevo Film Festivala će biti unaprijeđeno u nekoliko segmenata, što će stvoriti dodatnu vrijednost, kako za filmske profesionalce, tako i širu publiku. 235 filmova prikazat će se na ovogodišnjoj smotri filma.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.