Brčkalo upozorio da je politika SNSD-a najsličnija razornim poplavama

POLITIKA

Brčkalo upozorio da je politika SNSD-a najsličnija razornim poplavama

Piše: FENA

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa (PDP) Miroslav Brčkalo upozorio je danas da je politika SNSD-a najsličnija razornim poplavama, što je vidljivo u propalim javnim preduzećima, fondovima i bankama u Republici Srpskoj.

SNSD je svojim načinom vladanja u prethodnom periodu razorio sve institucije sistema u RS. Stoga se rezultat njihovog vladanja može uporediti s poplavama, koje su 'odnijele' više milijardi konvertibilnih maraka iz budžeta RS-a – rekao je Brčkalo, podsjetivši da je PDP ranije dostavio Tužilaštvu podatke za oko 150 afera zbog kojih je RS oštećena za milijarde KM.

On podsjeća da je kroz propast banaka u RS-u "nestalo" više stotina miliona KM, javnih sredstava, budžeta, lokalnih zajednica, fondova, novca građana RS.

- SNSD je razorio javna preduzeća u RS-u, 'Željeznice', 'Šume', zdravstveni i penzijsko-invalidski sistem, a veliki broj građana je na ivici siromaštva. I zato nas podjećaju na poplavu, koja razara i ruši sve pred sobom - rekao je Brčkalo, regirajući na tvrdnju potpredsjednika SNSD-a i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića da su zasluge SDS-a i Saveza za promjene u institucijama BiH, odnosno njihova izdaja, u rangu sa elementarnim nepogodama koje su pogodile RS, a koje se mjere stotinama milona maraka.

Na Špirićevu optužbu, da su u Savezu za promjene "blokirali sve što se moglo blokirati", aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i zakon o akcizama, Brčkalo je naglasio da PDP neće dozvoliti da se mjere iz Reformske agende provode kroz nova opterećenja na građane.

- Ne može se sav teret Reformske agende prebaciti na leđa građana i njima zavlačiti ruke u džep kad god fali sredstava za rastrošnu vlast SNSD-a, koja iz tog dokumenta uzima samo ono što će dodatno opteretiti građane, kao što je zakon o akcizama – rekao je generalni sekretar PDP-a.

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Nista pametnije nije mogao da smisli te je ponovio ono sto rece gospodin Spiric prije par dana,samo su imena partija zamijenjena. I dok penzioneri se okupljaju oko kontejnera za smece,s nadom da ce naci nesto za prezalogajiti,i dok hiljade mladih odlaze s ovih prostora trbuhom za kruhom i jos vise hiljada mladih gaji nadu da ce jednoga dana otici u bijeli svijet i dok ko zna koliko hiljada ne moze stupiti u mirovinu jer im nisu uplacivani doprinosi,i dok...moglo bi se nabrajati u nedogled,oni se optuzuju ko je krivlji za ovakvo stanne u Republici. Svi su podjednako krivi. Zasto? Zato sto se niko ne ponasa domacinski na svojoj funkciji. Dolaskom na funkciju najveci broj njih je ostvarilo svoj cilj. I samo jos da narodnim parama kupe prestizna auta i da se pod pratnjom rotacionih svjetala i uz zvuke zavijajucih sirena uz ne normalne brzine i po mogucnosti u pratnji nabildanih momaka obrijanih glava vozaju po Republici. Nije rijedak slucaj da se za savjetnike zaposli pola rodbine cesto nije ni bitno imaju li kakve veze sa oblascu u kojoj su savjetnici. Prije neki dan procitah da Zeljeznice Srpske trebaju otpustiti ni manje ni vise nego hiljadu radnika.Drasko Boze pa sta radi hiljadu radnika u zeljeznici koja nema ni 300 km pruge. Koliko tona robe preveze mjesecno ili koji broj putnika? Ili ako pogledamo Elektrodistribuciju,mislim da smo u svijetu na prvom mjestu po broju nestanaka elek.energije a i tu smo zaposlili vise konobara nego elektricara. Prosvjeta ne prati trziste rada ne skoluje kadrove prema potrebama tog trzista itd...itd.... A njma je najbitnije koja je partijaveca prirodna nepogoda za ovaj jadni narod.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.