<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Brčkalo upozorio da je politika SNSD-a najsličnija razornim poplavama

POLITIKA

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa (PDP) Miroslav Brčkalo upozorio je danas da je politika SNSD-a najsličnija razornim poplavama, što je vidljivo u propalim javnim preduzećima, fondovima i bankama u Republici Srpskoj.

13. august 2017, 12:00

SNSD je svojim načinom vladanja u prethodnom periodu razorio sve institucije sistema u RS. Stoga se rezultat njihovog vladanja može uporediti s poplavama, koje su 'odnijele' više milijardi konvertibilnih maraka iz budžeta RS-a – rekao je Brčkalo, podsjetivši da je PDP ranije dostavio Tužilaštvu podatke za oko 150 afera zbog kojih je RS oštećena za milijarde KM.

On podsjeća da je kroz propast banaka u RS-u "nestalo" više stotina miliona KM, javnih sredstava, budžeta, lokalnih zajednica, fondova, novca građana RS.

- SNSD je razorio javna preduzeća u RS-u, 'Željeznice', 'Šume', zdravstveni i penzijsko-invalidski sistem, a veliki broj građana je na ivici siromaštva. I zato nas podjećaju na poplavu, koja razara i ruši sve pred sobom - rekao je Brčkalo, regirajući na tvrdnju potpredsjednika SNSD-a i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića da su zasluge SDS-a i Saveza za promjene u institucijama BiH, odnosno njihova izdaja, u rangu sa elementarnim nepogodama koje su pogodile RS, a koje se mjere stotinama milona maraka.

Na Špirićevu optužbu, da su u Savezu za promjene "blokirali sve što se moglo blokirati", aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i zakon o akcizama, Brčkalo je naglasio da PDP neće dozvoliti da se mjere iz Reformske agende provode kroz nova opterećenja na građane.

- Ne može se sav teret Reformske agende prebaciti na leđa građana i njima zavlačiti ruke u džep kad god fali sredstava za rastrošnu vlast SNSD-a, koja iz tog dokumenta uzima samo ono što će dodatno opteretiti građane, kao što je zakon o akcizama – rekao je generalni sekretar PDP-a.