DOSTA VIŠE BAHAĆENJA: "Gledaju samo svoje dupe i nije ih briga za narod"
Foto: BL Moj Grad

SAŠA LAZIĆ

DOSTA VIŠE BAHAĆENJA: "Gledaju samo svoje dupe i nije ih briga za narod"

Piše: Maja Isović Dobrijević

U Banjaluci kreće potpisvanje peticije "Stop rasipanju narodnog novca", povodom toga razgovaramo sa Sašom Lazićem iz NDP-a.

Građani, udruženja građana, banjalučki odbornici, zahtijevaju ograničavanje budžeta za nabavku vozila u Vladi RS i sa tim ciljem su pokrenuli juče peticiju da se za kupovinu službenih vozila ne može potrošiti više od 50 hiljada KM plus PDV.

Na Trgu Krajine  u Banjaluci su ujedinjeni zajedno bili odbornici NDP-a Mirna Savić Banjac i Saša Lazić, te Draško Stanivuković iz PDP-a.

Saša Lazić, odbornik NDP-a kaže da je peticija konkretno usmjerena protiv rasipanja državnog, tj.narodnog novca.

"U ovom slučaju slobodno možemo koristiti i termin BAHAĆENJE, jer kako drugačije nazvati situaciju u kojoj, na primjer ministar prosvjete nema sredstava (10 000 km) da sanira jedno, totalno ruinirano školsko dvorište (konkretan primjer je OŠ B. Nušić u BL, nažalost, ne jedini), a samo zato što ministrovim gluteusima odgovaraju isključivo sportska sjedišta audija od 115 000 KM, u tu svrhu uspijevaju dati pare?! To nije ni bahaćenje, to je bizarno! Isto, nažalost, vrijedi i za ostale ministre. Gospoda i u ovim teškim vremenima, naviknuta na veliki luksuz, naravno od narodnih para, dok taj isti narod skapava od gladi, pa im se teško odviknuti! Da ih pitam, jesu li se rodili u autima od 120 000 KM?! Ako jesu, neka ista ubuduće priušte sami sebi", kaže za BUKU Lazić.

On ističe da je oakvo rasipničko ponašanje, bahaćenje i naglo bogaćenje pojedinaca iz struktura vlasti, još od 90ih, realno, kao i nepristajanje na uvođenje Zakona o porijeklu imovine, nedvosmisleno ukazuje na to da su oni davno izgubili kompas i osjećaj za vrijeme i prostor, te da su do bola nezajažnjivi i sebični!

"Gledaju samo svoje dupe i nije ih briga što prosta matematika kaže da se moramo dobro zabrinuti i razmisliti koliko će nas i da li će nas uopšte išta ostati na ovim prostorima za 10-20 godina! Ljudi masovno odlaze, a mi nestajemo.. njih to očito nije briga. Siguran sam i u to! Zato ih treba kazniti skidanjem sa vlasti. Stalno ih treba mijenjati, i jedne i druge: svakih 4 godine, dvije, jednu..pa bi znali cijeniti poziciju i trudili bi se da nešto dobro urade", ističe Lazič.

Lazić kaže da građani trpe, ali ni on sam ne zna kako i dokle više!

"Neki odlaze, neki se snalaze na legalan ili nelegalan način..ne znam. Mislim da je ovo jedna od najneuređenijih država, polazeći od mnogih faktora: nepostojanja adekvatnog i nezavisnog sudstva, zatim visokog stepena korupcije u svim sferama života, lošeg obrazovnog sistema, gdje se ne obazire na hiper produkciju u mnogim strukama i poslije nemogućnost zaposlenja, katastrofalnu situaciju u zdravstvu, gdje u bolnicama nemamo lijekova, nego kupujemo ili donosimo sami, pa do nedostatka svijesti i morala kod ljudi, tj.totalne razvijenosti pogrešne percepcije i opšteg trenda da se krade gdje god se može: od ocjene u petom razredu osnovne, pa do visokokriminalnih radnji u političkim, građevinskim i drugim sferama. To mora stati", rekao je naš sagovornik.

Jučerašnji odziv na potpisivaju peticije je bio prema planu, kaže Saša, a u praktičnom smislu, zvanično potpisivanje kreće u toku naredne sedmice i trajaće nekoliko dana, dok se ne skupi dovoljno potpisa.

Udruženje Restart Srpska planira organizovati potpisivanje u više gradova, putem štandova i na ostale načine.

"Peticija ide prema Vladi RS, od koje tražimo da vrati na snagu odluku o nabavci auta, koja je ranije bila na snazi i koja je ograničavala visinu iznosa koji se može izdvojiti ministrima za vozni park, a u praksi bi to značilo gotovo dvostruko manja izdvajanja. Zar se ne može kupiti luksuzno i kvalitetno auto za 50 000 maraka", kaže on i dodaje ukoliko Vlada RS ne prihvati ove prijedloge krenuće novi protesti, sve većim i većim.

"Takođe, odlučni smo i namjera nam je da i u budućnosti na slične načine reagujemo na ovakve stvari, tj.na probijanje budžeta i bahaćenje dok je narod gladan i u svojevrsnom egzodusu nestaje sa mape ovog grada i ove države", kaže na kraju Saša Lazić.

 

Komentari na tekst (7)
Objavljeno:
Pare se rasipaju godinama, sve je poznato, ali narod opet glasa isto, srbuju, mole se bogu i zajebavaju civilno društvo i zdrav razum. Prema tome, glasači nemaju ništa protiv toga i dok postoji ovako glup, kretenski narod kao naš ova zemlja će biti raj za političare.
Objavljeno:
kakvo licemjerstvo od ovoga Lazica ....lik je na budzetu kao i njegov rodjeni buraz , koji radi u opstini ..koja je razlika imedju bahatosti i licemjerstva ...gade mi se ovi prvi najvise ali i ovi likovi mi jedu dzigeru ..
Objavljeno:
Ovo naslovno bahacenje (predpostaviti karizmaticno i diplomatsko ophodjenje direktira PCa), kao i niz neizbjeznih nus pojava grafitne ili tintne olovke, ocitava se u danasnjim okvirima BiH, ukljucujuci oba entiteta, kao i duhansko-tekstilni distrikt, koje se manifestuju u vidu svega nekoliko rezultata glasanja, prije svega tu je opste prihvacena korupcija, nepotizam, nacionalizam, totalitarizam, primitivizam, obmane neutemeljenim sekularizmom, rasipnistvo, nekultura govora, netolerancija, odsustvo logike, organizovani kriminal, govor mrznje...... Uglvnom, kako god ovo nazvali, svi koji glasaju su LICNO odgovorni za navedene metastaze. Ne hipsteri sa Soros stipendijama i ultra MacBook-ovima, ne ponosni Rus na europskom svinjskom pecenju na Jahorini, ili bahati Arap na serdzadi na bascarsiji, niti licemjerni i nalickani predstavnik EU na obilasku Medjugorja, niti jedan od ovih faktora, samo Vi, svi koji su se latili olovke i utemeljili vrijednosti na kojima podizemo potomstvo, Vi ste krivi, i samo Vi. Nema te peticije, pokreta, stranke, ideje, momenta, koji ce uspostaviti vladavinu razuma.
Objavljeno:
Sve je to uzaludno sto zelite uciniti.Ja bi ih pustila da rade sta hoce.Tek onda, kad pucanstvu dodje voda do grla, tek onda ce se neko iskoprcati, bolje receno doci svjesti.Sta ako ova elita nas ostavi i pobjegne? Tko ce placati njihove hirove. Naravno mi, koji necemo imati mogucnost bilo gdje da odemo, osim u misju rupu.Ta rupanece biti sigurna od tezine tereta, koja nam se ostavlja.
Objavljeno:
Medo pozdravljam tvoju pricu. Ali pozvaniji je da se tu nadje Vas sef stranke kao i od ovog malog, a oni jebiga ko zna gdje isturaju Vas. Odjebite stranke i ujedinite se Vi u novu stranku dok imate mandat. Na slijedecim izborima Vas sigurno nece staviti na listu da prodjete.
Objavljeno:
Vec vidjeno .Onda 99% onih koji potpisu peticiju i kao bune se protiv SNSD i Dodika opet glasaju za njega. I tako ukrug vec godinama.
Objavljeno:
A ovaj MEdo šta je on. politicar? aktivista? opozicionar? samo u RS ovavi se mogu politikom bavit!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.