Damir Nikšić za BUKU crta strip o dešavanjima u gradu za vrijeme Sarajevo film festivala, pred vama je Dan Treći

Sarajevo

Damir Nikšić za BUKU crta strip o dešavanjima u gradu za vrijeme Sarajevo film festivala, pred vama je Dan Treći

Piše: Damir Nikšić

Kao mali omaž projektu Max-a i Magnusa, legendarnom satiričnom stripu "Alan Ford", naš sarajevski saradnik će ocrtati atmosferu "Los Rajvosa" narednih dana SFF-a.

 O samoj ideji za strip, Damir Nikšić vam poručuje ovo 

Odlučio sam ovaj put da ne pišem kolumnu, već da u narednih osam dana trajanja Sarajevo film festivala upriličim neku vrstu festivalske hronike u strip formi. Svaki dan ću pokušati nacrtati i poslati urednicima Buke po dvije table stripa u kojemu se neću baviti aktuelnim dešavanjima na ovogodišnjem SFF-u, već ću pokušati sumirati iskustva, kontraste i dočarati sveukupnu atmosferu u izmišljenom gradu Los Rajvosu za vrijeme trajanja glamuroznog festivala holivudskog filma. 


Dakle, evo ga: DAN TrećiPrethodni dan u stripu pogedajte Ovdje 

 

Naredni dan pogledajte OVDJE

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.