<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Borac OPET PAO na Grbavici: Banjalučani šesti uzastopni put neuspješni protiv Željezničara u gostima

Sami smo krivi za poraz na Grbavici, propustili smo nekoliko šansi za drugi gol, a to nam se osvetilo, kaže strateg Borca. Borac je posle pet sušnih mečeva uspeo da postigne gol na Grbavici u prvenstvu BiH, ali to nije bilo dovoljno da se dođe do pozitivnog rezultata.

14. august 2017, 12:00

 Kapiten Boris Raspudić je u 16. minutu doneo prednost Banjalučanima, koji su odolevali domaćinu sat vremena, a onda su u periodu od osam minuta primili dva gola i doživeli šesti uzastopni prvenstveni poraz od Željezničara u gostima, odnosno osmi ukoliko se računaju i utakmice u Kupu BiH.

Zanimljivo je da su se pomenute dve ekipe u Premijer ligi sastale 25 puta, a nijedna utakmica nije završena remijem. Sarajlije imaju 16, a Banjalučani devet pobeda.

Šef stručnog štaba, Željko Vranješ, smatra da je njegov tim presudio sam sebi.

- Kod vođstva od 1:0 imali smo četiri-pet šansi za drugi pogodak, kojim bi pokopali sve ambicije Željezničara i sigurno bi ostvarili pozitivan rezultat, odnosno pobedu. Međutim, nismo ih iskoristili, a to nam se na kraju osvetilo. Da stvar bude gora golovi koje smo primili nisu plod nekih akcija domaće ekipe, već isključivo greške i dekoncentracija naših igrača. Bez obzira na sve Željezničaru čestitam na zasluženoj pobedi, a našim navijačima koji su došli u Sarajevo hvala za veliku podršku, nadam se da ćemo im se odužiti u predstojećim mečevima – istakao je Vranješ.

U Borcu su sami sebi nametnuli visoke ciljeve, a Vranješ kaže da takvo razmišljanje može da poremeti ekipu.

Pročitajte još:

UKLETA GRBAVICA Hoće li utakmica protiv Željezničara prekinuti negativnu tradiciju Borca

- Ne želim bilo koga da potcenjujem, ali nije isto nositi dres banjalučkog Borca i nekog tima iz manjeg mesta. Od Borca se uvek očekuju dobri rezultati, a pitanje je da li svi igrači, prvenstveno oni sa strane, mogu da podnesu takav pritisak. Zbog toga ćemo posle dva vezana poraza više morati da radimo na psihološkoj stabilnosti, jer se u prethodnim mečevima pokazalo da smo kondiciono spremni. Sa igračem manje dominirali smo protiv Mladosti, a isto tako smo trkački bili iznad ekipe Željezničara. Nažalost, to nam nije donelo željene rezultate – dodao je strateg Borca.

Dva vezana neuspeha uzdrmala su visoke ambicije crveno-plavih, ali će priliku za popravni Banjalučani imati u naredna dva kola, u kojima su domaćini Vitezu i Sarajevu.

- Sigurno nam neće biti lako u meču protiv Viteza, jer imamo imperativ pobede, a u takvoj situaciji često se izgori. Ponavljam, moraćemo raditi na psihološkoj stabilizaciji igrača, a poraze od Mladosti i Željezniara moramo arhivirati. Kada je u pitanju derbi sa Sarajevom, o toj utakmici razmišljaćemo posle Viteza – završio je Vranješ.

Izjednačujući gol za Željezničar u prvom kontaktu s loptom postigao je nekadašnji napadač Borc,a Saša Kajkut, koji se nije preterano radovao zbog pogotka klubu u kojem je nekada igrao.

Brigu Banjalučanima može da donese i povreda Bojana Puzigaće, koji je meč na Grbavici završio sa zavojem na glavi.

- Posle jednog duela sa Stevanovićem sam pao, on je želeo da me preskoči, ali me je zakačio kramponima po glavi. Posekotina je velika, doktor mi je šivao glavu na poluvremenu, ali sam ostao u igri. Osećam bolove, ali mislim da će sve biti u redu i da ću biti spreman za predstojeći duel sa Vitezom u kojem jednostavno moramo da pobedimo – istakao je Puzigaća.

Zeljković: Nema sankcija

Potpredsednik Borca, Vico Zeljković, je istakao da ekipa neće snositi sankcije zbog dva vezana poraza.

- Na stručnom štabu je da analizira poraz na Grbavici i uvidi gde su greške. Ne možemo da budemo zadovoljni posle dva vezana poraza, ali moramo gledati napred. U ovom trenutku ne razmišljamo o bilo kakvim sankcijama ekipi, a očekujemo da se u narednim utakmicama iskupe za dva vezana neuspeha – rekao je Zeljković.