<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

John Oliver: Znam zašto nacisti vole Trumpa i to ima veze sa mačkama

John Oliver optužio je Donalda Trumpa da hrani nacističko raspoloženje koje je vladalo u Šarlotsvilu, Virdžiniji, proteklog vikenda, kada je došlo do nasilnih sukoba.

15. august 2017, 12:00

"Nacisti su veoma slični mačkama: Ako im se sviđaš, to je vjerovatno zato što ih hraniš," kazao je Oliver u nedjelju naveče u svojoj emisiji Last Week Tonight.

U izjavi koju je dao u subotu, Trump je osudio nasilje "na svim stranama" govoreći o incidentima u Šarlotsvilu, kada je jedna osoba poginula, a više desetina je povrijeđeno, nakon što su bijeli nacionalisti navodno prošli autom kroz masu kontramitingaša. Predstavnici obje stranke promptno su osudili Trumpovo odbijanje da osudi bijele nacionaliste. Iz Bijele kuće su kasnije nastojali da poprave situaciju, pravdajući Trumpa  i snažnije osuđujući naciste.

 "Nema ništa lakše nego osuditi naciste. U tome je gotovo nemoguće zabrljati , ali upravo se to desilo", kazao je Oliver.