<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na Sarajevo Film Festivalu prikazan film ŽABA

SFF

Publici 23. Sarajevo Film Festivala sinoć je u okviru Open Air programa prikazan film ŽABA, bosanskohercegovačkog reditelja Elmira Jukića, koji je odlučio da istoimenu predstavu, koja godinama puni teatre i oduševljava publiku širom bivše Jugoslavije, prebaci i na filmsko platno.

15. august 2017, 12:00

Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni. Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno.

Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra.

Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

Režija: Elmir Jukić

Uloge: Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić

Elmir Jukić

2017 – ŽABA / FROG

2009 – MAJKA / MOTHER (kratki film)

2005 – RAM ZA SLIKU MOJE DOMOVINE / FRAME FOR THE PICTURE OF MY HOMELAND (kratki film)

1998 – ČOVJEK KOJI JE KUĆU ZAMIJENIO ZA TUNEL / THE MAN WHO EXCHANGED HIS HOME FOR THE TUNNEL (dokumentarni film)