<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SLIKE TORCIDE i NASILJA OBILAZE EVROPU Zaštitari od rulje spašavali malenog skupljača lopti

Fudbal?

OVO SU FOTOGRAFIJE koje obilaze evropske medije i agencije nakon utakmice Evertona i Hajduka (2:0) na Goodison Parku.

18. august 2017, 12:00

Prikazuju, između ostalog, nasilje navijača Hajduka koji nasrću na zaštitare i protivnički tabor, tribinu navijača Evertona. Englezi pišu da su Hajdukovci prvi počeli s ubacivanjem predmeta nakon prvog gola Evertona, dok je na drugoj strani priča, dakako, suprotna. Torcida tvrdi da su reagirali na provokacije i gađanje s tribine Evertona.

No, baš s te tribine snimljeni su torcidaši koji su rušili reklame, nasrtali na zaštitare i probijali se u teren, dok je dio njihovih pripadnika pokušavao smiriti situaciju.

Engleski mediji navode da je u divljanju umalo nastradao dječak, skupljač lopti, kojeg je iz kaosa izvukao zaštitar.

Hajduku je zbog navijačkih izgreda već suspendiran stadion za uzvrat s Evertonom, ali su Splićani uspješno isposlovali žalbu od UEFA-e.



Podsjetimo, nekoliko minuta trajalo je ludilo Torcide na Goodison Parku, kada su navijači Hajduka nakratko prekinuli utakmicu play offa s Evertonom. Krenuli su u rušilački pohod. Engleski zaštitari čuvali su Torcidu da ne preskoči u protivnički sektor.

Sukob je počeo na tribini na kojoj su smješteni navijači Hajduka, letjele su stolice, a počelo je, javlja BBC, kada su torcidaši nekoliko minuta nakon vodećeg gola Evertona počeli ubacivati razne predmete u teren, ali i prema domaćim navijačima na susjednoj tribini

Veliku fotogaleriju sukoba donosi i Daily Mail. Do jučer engleski mediji nisu pratili ni presice Hajduka prije utakmice, no nakon susreta na Goodisonu imali su puno više posla.