<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nova skupa igračka: Dodiku i ostalima helikopter, cijena bagatelna-skoro 10 miliona KM!

Let

Vlada Republike Srpske je dala saglasnost za kreditno zaduženje od 9,4 miliona KM kod NLB banke, čija ponuda je ocijenjena kao najpovoljnija, a sredstva su namijenjena za kupovinu novog helikoptera.

18. august 2017, 12:00

Iz Vlade RS je saopšteno kako je rok otplate šest godina, period odgode plaćanja tri godine - uračunat u rok otplate, a kamatna stopa je do 2,85 posto fiksno.

Odluku o ovom "kapitalnom ulaganju" prije nekoliko mjeseci je, uz burne reakcije uglavnom opozicije, prihvatila Narodna skupština RS.

Helikopter će pored redovnih letova koji podrazumijevaju prevoz predsjednika RS, premijerke i predsjednika skupštine RS, služiti i za specijalizovane letove za potrebe MUP-a RS i entitetskog ministarstva zdravlja.

Iz Vlade RS su ranije ukazovali da je ovaj helikopter neophodan, kako za policijske, tako i medicinske svrhe, ali i prevoz zvaničnika, te da se radi o kapitalnom ulaganju, dok su iz opozicije isticali da je riječ o nepovoljnom zaduženju koje ne treba finansirati novim kreditima.