<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

VRIJEME

Sve je moguće...

18. august 2017, 12:00

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. U večernjim satima očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada, što će u Krajini usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar, slab do umjeren, u Posavini i Krajini sjeverni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 31 do 37 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom dana postepeni prestanak padavine u Posavini, Krajini, a do kraja dana ili u večernjim satima, uglavnom, i u ostatku zemlje. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 18 do 23, na jugu od 28 do 33 °C.

Biometeorološka prognoza

Subota - Prije podne ugodnije, dok su u drugom dijelu dana, pod uticajem nešto izraženijeg osječaja sparine, u centralnim i istočnim područjima kod osjetljivih osoba moguće reakcija u vidu malaksalosti. Hronični bolesnici i meteoropati mogli bi imati problema vezano za njihove bolesti usljed približavanja fronte.

Nedjelja - Nestabilne vremenske prilike uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu, pri čemu su od meteoropatskih reakcija moguće glavobolja, promjene raspoloženja i dekoncentracija. Posebnu pažnju skrečemo na učesnike u saobraćaju.