Damir Nikšić je za BUKU crtao o dešavanjima u gradu tokom Sarajevo film festivala, pogledajte cijeli strip

SFF

Damir Nikšić je za BUKU crtao o dešavanjima u gradu tokom Sarajevo film festivala, pogledajte cijeli strip

Piše: Damir Nikšić

Kao mali omaž projektu Max-a i Magnusa, legendarnom satiričnom stripu "Alan Ford", naš sarajevski saradnik je ocrtao atmosferu "Los Rajvosa" tokom trajanja SFF-a.

O samoj ideji za strip, Damir Nikšić vam poručuje ovo 

Odlučio sam ovaj put da ne pišem kolumnu, već da u narednih osam dana trajanja Sarajevo film festivala upriličim neku vrstu festivalske hronike u strip formi. Svaki dan ću pokušati nacrtati i poslati urednicima Buke po dvije table stripa u kojemu se neću baviti aktuelnim dešavanjima na ovogodišnjem SFF-u, već ću pokušati sumirati iskustva, kontraste i dočarati sveukupnu atmosferu u izmišljenom gradu Los Rajvosu za vrijeme trajanja glamuroznog festivala holivudskog filma.

 

Dakle pred Vama je cijeli strip, uživajte!

 

 Dan 1


Dan 2


Dan 3

 

Dan 4


Dan 5


Dan 6


Dan 7


Dan 8 - finalKomentari na tekst (1)
Objavljeno:
Odlican strip, ima bas dobrih fora. Bice aktuelan svake godine :)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.