<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čitateljka BUKE iz finskog Turkua: Sve je puno policije, svi centri su zatvoreni!

Terorizam

Finska se stala metom novog terorističkog napada.

18. august 2017, 12:00

Incident se dogodio na Market Squareu u Finskom gradu Turku, a odmah nakon dojave o incidentu na mjesto događaja stigla je policija.

Policija je na Twitteru poručila ljudima da izbjegavaju centar grada. Potvrdili su da je nekoliko ljudi u središtu Turkua izbodeno. Prema pisanju lokalnih medija, među žrtvama su jedna starija žena i maloljetni dječak.

Ozlijeđeno je više osoba, ali policija zasad nije objavila koliko. Na fotografijama s mjesta događaja vidi se jedno tijelo na ulici, prekriveno plahtom. Na snimkama koje su objavljene čuje se kako napadač viče "Allahu Akbar".

Iz Turkua nam se javila čitateljka BUKE koja je, baš kao i svi sugrađani veoma uznemirena događajem u ovom gradu u Finskoj. U trenutku napada nalazila se na poslu dok je njena porodica bila kod kuće.

" Svi pratimo šta se događa, biće press konferencija u 7, sve je blokirano, svi centri trgovački su zatvoreni, i puno je policije" rekla nam je ona kratko u poruci