<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ljetno voće s anti-age učinkom - Lubenica

Lubenica

Bez obzira na to jesmo li na kopnu ili na moru, ljeti nam nema života bez naših omiljenih sočno-slatkih i megaosvježavajućih bucka, lubenica, koje nas osim od ljetnih vrućina i žeđi, mogu spasiti čak i od suvišnih kilograma i preuranjenog starenja kože.

19. august 2017, 12:00

Lubenica pospješuje gubitak suvišnih kilograma

Da, da, hvala prirodi na jako, jako zdravoj lubenici koja uz vrlo malo kalorija i jako puno vode sadrži obilje našem organizmu korisnih tvari. Među njima se posebno ističe aminokiselina citrulin koja potiče izmjenu tvari, izlučivanje suvišne tekućine i razgrađivanje masnoća, pogodujući tako smanjenju tjelesne težine ili održanju postojeće.

Stoga konzumiranjem kriške lubenice neposredno prije obroka možemo ne samo pridonijeti osjećaju sitosti te pojesti manje već i pomoći našem organizmu u razgrađivanju masnoća koje se najviše vole nakupljati na kritičnim tjelesnim zonama u obliku celulita.

Zahvaljujući svojim sastojcima, sprečava pogubno razorno djelovanje slobodnih radikala koji uzrokuju starenje, pa ima i učinak protiv starenja na našu kožu te, među ostalim, usporava pojavu bora i štiti od staračkih pjega.

Doda li se tomu njezin pozitivan učinak na regulaciju kolesterola, smanjenje krvnog tlaka te, primjerice, poticanje protoka krvi zbog čega djeluje i na potenciju (prozvana je prirodnom viagrom!), lubenica treba imati važno mjesto na našem ljetnom jelovniku.

Svestrana i ukusna lubenica

Osim što je zdrava i ukusna, ona je doista svestrana te je kao stvorena za pripremu maštovitih ljetnih napitaka i jela koja se uglavnom pripremaju brzo i lako. Kako primjerice kilogram lubenice sadrži mnogo manje kalorija od naših omiljenih ljetnih koktela poput piña colade, što češće ih zamijenimo koktelom od lubenice i metvice ili zdravom i osvježavajućom vodom s lubenicom.

Koktel od lubenice i metvice u epruveti

Ako pak želimo "istesati" svoju liniju bez odricanja od slatkih zalogaja, uživajmo u voćnoj salati serviranoj u lubenici i voćnoj salati s mascarponeom.

Crvena voćna salata i mascarpone s limunom

Budući da je lubenica također idealan materijal za uvijek dobrodošle voćno-povrtne salate, bez imalo grižnje savjesti uživajmo usalati s lubenicomilisalati od lubenice s lješnjacima. Zahvaljujući njezinoj svestranosti, za njezin savršen okus te učinak na zdravlje i ljepotu ne trebaju biti prikraćeni ni ljubitelji krepkih zalogaja zalogaja koje će oduševitislatko-slani ražnjićii neobična, aliukusna slana lubenica.