<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

I dalje aktivni požari u BiH: Evo gdje je najkritičnije

Požari

Požari i dalje u Hercegovini.

22. august 2017, 12:00

Kritično je bilo u selu Galičići u Popovom polju, gdje se plamen usljed jakog vjetra spustio do stambenih objekata, voćnjaka i vinograda.

Vatrogasci su, s mještanima, šumarima i Civilnom zaštitom, požar stavili pod kontrolu, potvrdio je jutros za Radio Republike Srpske starješina Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.

U Berkovićima je i dalje aktivan veliki požar u rejonu Snježnice koji se i dalje širi, ali vatra ne prijeti objektima, saopštio je Momčilo Milićević iz Vatrogasne jedinice Berkovići.

Na području Ljubinja svi požari su pod kontrolom, rekao je Miodrag Ilić iz Vatrogasne jedinice u ovoj opštini.

Situacija na požarištima u BiH je nepromijenjena, potvrdio je za N1 Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite u telefonskom razgovoru.

 Za N1 je kazao da su aktivni požari oko Čapljine i Međugorja, i nada se da će u popodnevnim satima imati helikopter koji bi mogao pomoći pri gašenju.

Požar u Čapljini je najvećeg intenziteta jer se širi, a tokom noći smireno je stanje na požarnim terenima oko Drvara, Ravnog, Ljubuškog i Neuma.

U pomoć kolegama u Hercegovini stigla je iz Konjica, a Solak za N1 kaže da će u toku današnjeg dana procijeniti da li će biti potrebe za dodatnom pomoći.