<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PSI U NEOBIČNIM BOJAMA OKUPIRALI VELIKI GRAD:Razlog zašto su ovi psi poplavili zbilja je zabrinjavajuć

Indija

Nakon što su se u Mumbaiju pojavili psi obojenu u plavo, lokalne vlasti zatvorile su tvornicu za koju se sumnja da je u lokalnu rijeku ispuštala industrijski otpad i boju.

22. august 2017, 12:00



Plavi psi uočeni su prvi put 11. AVGUSTA, a građanima i agencijama za zaštitu okoliša nije bilo jasno što im se dogodilo. Posumnjali su da je lokalna tvornica ispuštala štetne tvari u rijeku Kasadi, iz koje psi lutalice i druge životinje često piju.

"Bila sam u šoku kad sam vidjela pse bijelog krzna obojene u plavu. Primijetili smo pet takvih pasa i zatražili hitno djelovanje protiv industrije koja zagađuje okoliš", rekla je Arati Chauhan, šefica organizacije za zaštitu životinja u Mumbaiju, prenosi Guardian.

Odbor za kvalitetu vode utvrdio je da je rijeka zaista zagađena bojom, a psi su poplavili nakon što su se u njoj okupali. Organizacija za zaštitu životinja ulovila je jednog psa i okupala ga, a utvrđeno je da nema drugih posljedica na njegovo zdravlje.