<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Žena Trumpovog ministra finansija bahatom fotkom i još gorim komentarom na Instagramu razljutila SAD

Bahatost

GLUMICA Louise Linton, supruga tajnika američke državne riznice, Stevea Mnuchina, razbjesnila je američku javnost postom na Instagramu u kojem se hvalila svojim bogatstvom i skupim krpicama.

23. august 2017, 12:00

35-godišnja plavuša objavila je fotografiju na kojoj sa suprugom izlazi iz službenog zrakoplova američke vlade te na fotografiji tagirala sve luksuzne modne brendove čiju je odjeću u tom trenutku imala na sebi, uključujući Hermes, Tom Ford i Valentino.

Fotka je nastala u Kentuckyju gdje se njezin suprug sastao sa senatorom Mitchom McConnellom kako bi raspravljali o porezima, a posjetio je i Fort Knox, gdje američka vlada čuva svoje rezerve zlata.

"Odlično putovanje u Kentucky", napisala je  opisu. Jedna njezina pratiteljica iz Oregona, majka troje djece Jenni Miller prokomentirala je: "Drago mi je da smo mogli platiti vaš mali bijeg. Jadno", na što je dobila odgovor i od same Linton.

"Slatko! Aw! Što vi mislite da je ovo osobno putovanje? Da je američka vlada platila naš medeni mjesec ili privatni put? Lol", napisala je podrugljivo i nastavila braniti bogatstvo svoje obitelji i opisivati njihovu "žrtvu".

"Jeste li vi davali više gospodarstvu od mene i mog supruga? Bilo kroz porez ili osobnu žrtvu za ovu zemlju? Sigurna sam da smo mi platili više poreza za naše "putovanje", nego što ste vi! Prilično sam sigurna da u godini žrtvujemo mnogo više nego što biste vi bili spremni žrtvovati da imate taj izbor", napisala je i rekla Miller da je "van svega" te da joj "život izgleda slatko" i da se "smiri".

Ubrzo nakon toga je zaključala Instagram profil te zatim i izbrisala post, no njezina bahata fotografija i komentar počeli su se širiti društvenim mrežama pa se na kraju morala ispričati. "Ispričavam se zbog posta i zbog mog odgovora. Bilo je to neprikladno i krajnje bezosjećajno", stoji u njezinom priopćenju.

"Bila je u državi u kojoj jedno od pet ljudi živi u siromaštvu, a mnoga djeca ne znaju hoće li imati sljedeći obrok. Umjesto da pomogne ljudima na neki način, ona se odlučila pohvaliti skupom odjećom, to je baš jadno", rekla je Miller za CNN i dodala da bi je odgovor Mnuchinove supruge vjerojatno "povrijedio da ima imalo poštovanja za nju".

Iz ministarstva finansija saopštenjem su objasnili da država nije financirala proizvode, odnosno, odjeću koju je Linton spomenula u postu.

Linton i Mnuchin vjenčali su se u lipnju ove godine, a na vjenčanju je bio i sam Trump. Mnuchin je od nje stariji 19 godina, bivši je bankar i filmski producent težak 500 milijuna dolara. Tijekom financijske krize 2008. godine radio je na Wall Streetu pa mnogi smatraju da nije prava osoba za posao tajnika američke državne riznice, pandana našem ministru finansija. Prije dvije godine se razveo i započeo vezu s plavokosom glumicom.