<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšeni čelnici Sindikata solidarnosti TK!

Tuzla

Čelnici Sindikata Solidarnosti TK Sakib Kopić i Enes Tanović uhapšeni su jutros u Tuzli i trenutno se nalaze u prostorijama Policijske stanice Centar PU Tuzla. Kopić i Tanović bili su sa ostalim radnicima na tradicionalnim protestima ispred sjedišta pravosudnih institucija.

23. august 2017, 12:00

- Sjedili smo na klupi ispred NLB Banke, kada su policajci došli po nas i uhapsili nas. Obrazloženje je da navodno ne smijemo sjediti ispred banke. Ovo je smijurija od države i smijurija od policije – rekao je za Avaz.ba Sakib Kopić.

Nakon hapšenja Kopića i Tanovića dio radnika okupio se ispred MUP-a TK, tražeći obrazloženje zbog čega su njihovi čelnici uhapšeni. U MUP-u TK trenutno ne mogu dati odgovor po čijem nalogu i zbog čega su uhapšeni Kopić i Tanović, a više informacija bit će poznato uskoro..

Čelnici Sindikata Solidarnosti TK Sakib Kopić i Enes Tanović uhapšeni su jutros u Tuzli i trenutno se nalaze u prostorijama Policijske stanice Centar PU Tuzla. Kopić i Tanović bili su sa ostalim radnicima na tradicionalnim protestima ispred sjedišta pravosudnih institucija. - Sjedili smo na klupi ispred NLB Banke, kada su policajci došli po nas i uhapsili nas. Obrazloženje je da navodno ne smijemo sjediti ispred banke. Ovo je smijurija od države i smijurija od policije – rekao je za Avaz.ba Sakib Kopić. Nakon hapšenja Kopića i Tanovića dio radnika okupio se ispred MUP-a TK, tražeći obrazloženje zbog čega su njihovi čelnici uhapšeni. U MUP-u TK trenutno ne mogu dati odgovor po čijem nalogu i zbog čega su uhapšeni Kopić i Tanović, a više informacija bit će poznato uskoro..
Pročitajte više na: http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/294039/sta-se-dogada-u-tuzli-uhapseni-celnici-sindikata-solidarnosti-tk