<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zašto ti je peškir mokar u torbi, koje knjige čitaš: Nevjerovatno iskustvo Banjalučanina sa hrvatskim carinikom

Granica

Ovo bi moglo da se dogodi i vama, pa zato oprez

24. august 2017, 12:00

Banjalučaninu M.M.i njegovoj ekipi ( ime poznato redakciji ) dogodila se veoma neprijatna situacija sa hrvatskom carinom na GP Strmica na putu prema hrvatskom primorju.


On je svoju reakciju napisao na društvenim mrežama a mi smo stupili u kontakt sa njim.

Ujedno je preporučio svojim prijateljima koji iz BiH putuju prema moru u Hrvatsku, da ne idu preko tog graničnog prelaza!

Putovao redovnom autobusnom linijom iz Banjaluke prema Hrvatskoj a hrvatski carinik ga je izveo iz autobusa te mu postavio slijedeća pitanja

"Za šta Vam služi ovaj lijek? Zašto vam je peškir neosušen u torbi?, Koje knjige čitate (pri tome je vadio i otvarao knjige iz mog ruksaka da vidi i ko za inat izvukao baš onu na ćirilici)." kaže nam ovaj vidno uznemireni Banjalučanin.


Hrvatski carinici su na ovom GP, vrlo rigorozni i pridržavaju se svakog slova zakona, kaže on.

"Prave problem ljudima ako ponesu lijekove, npr. antibiotike, a nemaju recept od doktora na osnovu kojeg je izdat lijek). Dakle, ako ćete ići preko Strmice ponesite svu moguću papirologiju kako biste opravdali to što nosite sa sobom" naglašava on.

Ne usuđujte se vratiti iz Hrvatske bez prijave o boravku. Tad ste 100% nadrljali

" Pri povratku su izveli jednu ženu, koja je jedva hodala, iz autobusa, samo zato što nije imala prijavu boravka. jedva su je pustili." kaže on za BUKU.


On također kaže da zbog toga što je imao pasoš Republike Srbije, je izveden iz autobusa pa preporučuje da putnici sa ovim pasošom izbjegavaju prelaz Strmica.

"Carinik kad je vidio da imam pasos Republike Srbije, da se nasmijao i pogledao me ponovo, a zatim me pozvao da izadjem napolje" kaže on za BUKU.


Nažalost, i drugi su na društvenim mrežama komentarisali da su ovih godina  imali slična iskustva na tom prelazu i da ovo nije jedinstven slučaj.