OVO JE NARODNI PROTEST: Vrijeme je da ustanemo i kažemo dosta. Mi idemo do kraja, nema stajanja!

ReStart Srpska

OVO JE NARODNI PROTEST: Vrijeme je da ustanemo i kažemo dosta. Mi idemo do kraja, nema stajanja!

Piše: Milovan Matić

Ovo nije protest ReStarta, ovo je narodni protest. Ovako predsjednik UG ReStart Srpska Stefan Blagić poziva sve građane da se 20. septembra okupe u što većem broju na Trgu Krajine u Banjaluci i tako pokažu svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem.

 Glavni povod novog protesta je ignorisanje njihovih zahtjeva koje su poslali Vladi Republike Srpske. 

Iz ReStarta traže:

1) ostavku ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića.

3) da se poveća budžet za kulturu i da se udžbenici za djecu sa poteškoćama u razvoju štampaju na srpskom jeziku.

4) da se kupovina službenih vozila u Vladi Republike Srpske ograniči na cijenu od maksimalnih 50 000 KM.

5) da se zaustave namješteni konkursi u osnovnim i srednjim školama

 

Blagić poziva sve one koji su nezadovljni situacijom u RS da kažu “dosta” i krenu zajedno sa njima rješavati probleme koji se svakim danom sve više nagomilavaju. 

“ Dođite da nam pomognete da zajedno istrajemo u zahtjevima. Mi idemo do kraja. Nema stajanja. To je građanska dužnost. Ako vam je loše, nešto trebate mijenjati. Mi imamo pravo na to, svi građani imaju pravo na to i samo ne smijemo odustajati, jer tako ništa nećemo postići”, poručuje Blagić i dodaje da ovo nije samo borba za jeftinije automobile ili veća izdvajanja za kulturu, već da je ovo borba za stvaranje boljeg mjesta za život svih nas.

On naglašava da su ovi prosteti tek početak.

“Mnogi će reći da se diže previse buke oko jednog automobila, ali to nije jedan, to je 900 automobila. Od nečeg se mora krenuti i tu neće biti kraj. Ovaj put rješavamo ovaj problem, sljedeći put ćemo drugi i samo građanske inicijative su rješenje. Mi nemamo drugi put i zato moramo biti jedinstveni u borbi za bolje sutra. Ići stepenicu po stepenicu i sami se izboriti za pravedniji život. To neće niko učiniti za nas, posebno ne opozicije ili ova vlast. Od ovoga ne može gore i vrijeme je da ustanemo i kažemo dosta.

 

ReStartovci razmatraju i uključivanje zahtjeva za smjenu ministara koji su nabavljali nove automobile i nakon nnjihove inicijative, a sa druge strane, imali katastrofalne rezultate.

“Tu su ministar Predrag Gluhaković, ministar Zlatan Klokić i svi oni koji su se oglušili na naše zahtjeve. Opet kažem, ovo naravno nisu najveći problem, ali oni su početna tačka. Vodićemo bitke jednu po jednu dok ne napravimo cjelokupni restart”, kategoričan je Blagić.

 

U ReStartu nikoga ne tjeraju da dođe na proteste, ali isto tako poručuju da ljudi u ovoj zemlji ne mogu više čekati da neko za njih stvara bolju budućnost. 

“Vrijeme ispred nas je u našim rukama. Izađimo na ulicu u glasno recimo i pokažimo da je dosta ovakve politike prema napaćenom i izvaranom narodu”, jasno poručuje predsjednik ReStarsta. 

 

“Mi pozivamo i građansko društvo, nezadovoljne doktore medicine, željezničare, sindikate, nezadovoljne panzionere, studente... ovo nije protest ReStarta ovo je protest naroda. Samo zajedno i u velikom broju možemo pokazati da ovdje nešto nije u redu i izboriti se da to promjenimo na bolje."

 

 
Komentari na tekst (3)
sem
Objavljeno:
Zahtjevi strajkaca su smijurija-boljeg dokaza nema da je i to namjestaljka rezima-ovim pokazuju da je sloboda izrazavanja potpuna a u sustini nikakva. Kako pobogu provjeriti zahtjev pod tackom 5?? Izidje Dodik i kaze-u redu necemo vise namjestati konkurse! JEEEEEEEEEEEEEE ziviooooooooooo! Necemo vise kupovati auta preko 50 000 km! jaaaaaaaaaaaaaa ziviooooooooooo! Da zaista misle nesto promijeniti trebali bi imati samo jedan zahtjev,argumentovan, izvodljiv,provjeriv. Ovako ce im Dodik skupiti 10 000 kontramitingasa iz administracije kojima plata leze redovno, kojima je put asfaltiran do sela d a mogu vikendom pobjeci iz vreline i pokazati svima da ta vlast ima legitimitet!
Objavljeno:
Tanko je to braćo Srbi. U oba entiteta i u tzv distriktu opet će vas oni vući za nos. Pasti će te na startu i dobro isprobanu foru " UGROŽAVANJA NACIONALNOG INTERESA" možda popijete i po lozu s Dodikom i to je to.
Objavljeno:
Počelo je. Pozdrav Ps. Obriši komentar. Nije u skladu sa genocidnom politikom. Vozdrica
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.