U ovoj zemlji svaki stanovnik, uključujući bebe, od juče ima 300 000 maraka državnog novca!

Zemlja iz snova

U ovoj zemlji svaki stanovnik, uključujući bebe, od juče ima 300 000 maraka državnog novca!

Piše: BUKA &E.P.

Ovo je nevjerovatno

Čuveni norveški naftni fond je konačno u utorak dosegnuo granicu od 1 triliona dolara.


Fond je osnovan 1998.godine da čuva zaradu od prodaje nafte i plina za buduće generacije. Sada vrijedi 250% norveškog BDP-a, dok su projekcije govorile ranije kako će taj postotak 2020-te biti 130%.

To znači da svaki stanovnik ove zemlje, bilo da se radi o muškarcima ženama ili djeci, ima oko 185 000 američkih dolara, odnosno oko 300 000 maraka.


"Radimo da sačuvamo i izgradimo finansijsko blagostanje za buduće genreacije" napisano je na sajtu norveškog investicionog fonda


O samom fondu također je napisano:

"Vladin globalni penzioni fond se čuva budućim generacijama. Jednog dana nafte će nestati, ali povratak Fondu će biti nastavak prosperiteta za norveške građane"

 

POGLEDAJTE KOLIKO SU NORVEŽANI BOGATI

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Zato mi u Dodiklandu nemamo hljeba, ali imamo srpstvo i to jede vecina ljudi, zato i glasaju kako glasaju.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.