“Crni Labud”: Denis Rodman uskoro u Banjaluci?!

Blog

“Crni Labud”: Denis Rodman uskoro u Banjaluci?!

Piše: Slobodan Vasković

1. Očekujem uskoro posjetu Denisa Rodmana Banjaluci. Gdje će se sresti sa Miloradom Dodikom.

 

Odigraće i jednu jedan na jedan, sve pred TV kamerama.

 

2.

Nakon toga će Rodman otputovati u SAD, gdje će gostovati na uglednim/gledanim TV kućama.

 

“Obožava košarku. Rekao sam mu i da Tramp obožava košarku. Pođimo od toga”, reći će Rodman publikumu, govoreći o sastanku sa Dodikom. Gospodarem Najizolovanije teritorije u Evropi, imenom Republika Srpska.

 

3.

Slično je Rodman izjavio i nakon susreta sa Kim Jong Unom, s tim što je umjesto riječi Tramp koristio riječ Obama.

 

Svaka sličnost je namjerna. Ne između Trampa i Obame, tu sličnosti nema; Između Rodmanovih domaćina.

 

4. 

Koliko je realno da Rodman dođe?

 

Sasvim realno; Začuđen sam da već nije došao. Jer, ovdje niko ne dolazi. 

 

U Banjaluku, u zvaničnu posjetu. Već godinama Palata predsjednika zvrji prazna kada su visoke zvanice i sa Zapada, ali i sa Istoka u pitanju. 

 

5. 

To je Rodmanovo vrijeme i idealna prilika za njega.

 

6.

“Rodmanova vremena” neće pokvariti ni Dodikovo navodno odustajanje od referenduma o samostalnosti Republike Srpske.

 

Nikakvog tu odustajanja nema; Dodik je načinio samo jedan mali manevarski korak unatrag, ne bi li zavarao one koji od njega traže institucionalni odmak od tog najavljenog referenduma.

 

7.

“Institucionalni” - u prevodu znači da SNSD iz svojih stranačkih akata briše Deklaraciju o referendumu o samostalnosti; Bez tog brisanja, sve je prazna priča.

 

Isto se odnosi i na referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH, koji je izglasala Narodna skupština RS. 

 

Ta odluka za posledicu ima netačnu spoznaju da je direktor Službenog glasnika RS, koji nikako da objavi tu odluku, Najmoćnija osoba u ovom entitetu. A svi znaju da nije. I svi znaju da Dodik ne dozvoljava da se ta odluka objavi. Iz taktičkih razloga; Sve dok mu ne zatreba, a onda će da je sprovede.

 

To neće biti sutra, ali će biti! 

 

8.

Dodik je “Crni Labud” ovih prostora; Spreman i sposoban izazvati i teške sukobe; Spreman sprovesti referendume, ma koliko to koštalo, i u “mesu”, ma šta o tome mislila Opozicija.

 

Pod uslovom da misle, jer kod njih je isključivo razvijen “Pavlovljev refleks”; Čak i on nedovoljno - reaguju jedino (ne i svaki put) tek kada Dodik nešto izjavi, osmisli kakvu psinu, manipulaciju, ekstremno opasnu prevaru…, udari iz sve snage na interese Naroda i na Narod…

 

To što reaguju ne znači i da razumiju da je Dodik “Crni labud”! I da je potpuno nepredvidiv, za razliku od Opozicije koja je prepredvidljiva!

 

9.

Dodik je iz “Ekstremistana”, a Opozicija iz “Mediokristana” i dok god su u tom mentalnom ambijentu ne mogu se oduprijeti Dodiku, niti spriječiti “Crnog Labuda”, koji, u našem slučaju, znači potpuno potiranje svih društvenih normi, za početak; Nakon toga, mnogo gore od toga.

 

10.

Problem je što se ne živi u “Mediokristanu”, kako to Opozicija misli; Živi se punim plućima “Ekstremistan”, koji direktno proizvodi izvore neizvjesnosti i “Crnog labuda”.

 

11. 

Sve što se zna o Dodiku je nebitno; Analiziranje toga i oruđa napravljena na osnovu tih znanja, neće ga skinuti sa vlasti; Trebalo bi se usredotočiti na ono što se ne zna o Dodiku; Prije svega njegovu spremnost da, u maniru “Crnog labuda”, razori sve oko sebe, glupo negiranu na osnovu “znanja o Dodiku”.

 

12. 

Sve do tada na djelu je platforma “Ćurka”!

 

13.

 

Rodman samo što nije; “Crni Labud” je gotovo formiran; Dovoljno je okrenuti se malo oko sebe!

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
I ovaj je Vasković počeo da piše samo za uski krug svoje najvjernije čitalačke publike, koja valjda razumije šta je baletan htio reći.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.