Otkriven najlakši način da provjerite šta Google zna o vama

Google

Otkriven najlakši način da provjerite šta Google zna o vama

Piše: Tportal.hr

Prošli petak Google je otkrio kako je stiglo vrijeme za redizajn kontrola sigurnosti i privatnosti vezanih uz njihove servise. Google Dashboard je stvoren 2009. godine, a novim redizajnom stvari će postati mnogo preglednije i lakše za korištenje, piše tportal.hr.

 Google Dashboard sadrži aktivnost korisnika te alate vezane za pojedinačne Googleove servise. Preko njih korisnik može vidjeti praktički sve što Google zna o njemu, ali i saznati koliko emaila ili fotografija je smješteno u cloudu. Funkcionalnost novog

 

Dashboarda će ostati ista, no vizuelno će stvari biti mnogo drugačije. 

 

Korisnici će se lakše snalaziti u novom grafičkom okružju gdje su određeni elementi grupirani radi lakoće korištenja. U svakom slučaju, riječ je o boljem izdanju od postojećeg, gdje korisnik treba prolaziti stranice i stranice kako bi postavio privatnost i sigurnost svog Google računa. 

 

Nadogradnja bi se trebala početi širiti za sedam dana globalno, a Google je otkrio i neke zanimljive brojeve vezane uz Dashboard. Tako je do sada više od 150 miliona korisnika iskoristilo My Activity kako bi pronašlo stare linkove i filmiće, a deseci miliona korisnika su iskoristili alat Privacy Checkup kako bi promijenili svoje postavke privatnosti.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.