NEVJEROVATNA SNIMKA IZ SVEMIRA Karibi su potpuno promijenili boju, stručnjaci iz NASA-e objasnili o čemu se radi!

Irma

NEVJEROVATNA SNIMKA IZ SVEMIRA Karibi su potpuno promijenili boju, stručnjaci iz NASA-e objasnili o čemu se radi!

Piše: Jutarnji.hr / Agencije

Ne samo da je Irma razorila gotovo sve što se moglo razoriti na Karibima, već je uragan kategorije 5 doslovce izbrisao nevjerojatne prirodne ljepote kojima su se otoci dičili. Satelitske fotografije koja je NASA objavila pokazuju kako su tropski, zelena ostrva otoci preko noći postala - smeđa!

Fotografije prikazuju Djevičanske otoke, a za kompletnu sliku područja koje je poharala Irma morat će se pričekati neko vrijeme da se raziđu oblaci...

Sada se postavlja pitanje zašto su otoci odjedanput postali smeđi?

- Odgovor bi mogao biti poprilično jednostavan. Oluja je počupala drveće i biljke s otoka. Također, moguće je da dobar dio biljaka promijenio boju zbog velike količine nanesene soli - rekla je Kathryn Hansen, znanstvenica iz NASA-e.

 

 

Izvor

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.