Specijalci sa krovova, preko fasada, upadaju u stanove i hapse dilere

Sarajevo

Specijalci sa krovova, preko fasada, upadaju u stanove i hapse dilere

Piše: Buka

Velika policijska akcija u Sarajevu

U policijskoj akciji, koju su jutros na području Kantona Sarajevo (KS) realizirali pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova KS-a, uhapšeno je 13 osoba koje se dovode u vezu s krijumčarenjem narkotika.

 

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, osobe lišene slobode sumnjiče se za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet  droga te za nedozvoljeno držanje oružja.

Osumnjičeni su privedeni u prostorije FUP-a, gdje je u toku kriminalistička obrada, a nakon čega će biti predate u nadležnost Tužilaštva KS-a.

Kako Fena nezvanično doznaje, spomenuta akcija je okončana, a pretresi su izvršeni na devet lokacija na području KS-a.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.