Zapalila se škola, stradali učenici

Kuala Lumpur

Zapalila se škola, stradali učenici

Piše: N1

U požaru su poginula dva čuvara i 23 učenika. Sedam osoba je povrijeđeno, a 11 spašeno

 Požar u islamskom internatu u Kuala Lumpuru ubio je najmanje 25 osoba, većinom učenika, a buknuo je u četvrtak rano ujutro u spavaonicama, saopštili su zvaničnici.

 

U požaru su umrla dva čuvara i 23 učenika. Sedam osoba je povrijeđeno, a 11 spašeno u Darul Quran Ittifaqiyahu, školi "Tahfiz", u kojoj učenici uče zapamtiti Kur'an.

 

"Tahfiz" škole obično podučavaju učenike u dobi između 5 i 18 godina.

 

Požar je počeo u spavaonicama na najvišem katu trokatnice, a pomoć je pozvana u 5,40 sati ujutro po lokalnom vremenu, navodi se u priopćenju Malezijskog odjela za požar i spašavanje. 

 

Takve škole su isključivo u nadležnosti vjerskih instutucija, a ove su godine u Maleziji već bile podvrgnute istrazi  kada je 11-godišnji dječak umro nakon što je prijavljeno zlostavljanje u Johoru, sjeverno od Singapura.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.