Sjeverna Koreja prijeti da će "potopiti Japan i svesti SAD na pepeo i tamu"

Prijetnje

Sjeverna Koreja prijeti da će "potopiti Japan i svesti SAD na pepeo i tamu"

Piše: Index.hr

SJEVERNOKOREJSKA državna agencija zaprijetila je u četvrtak da će upotrijebiti nuklearno oružje kako bi "potopila Japan i svela SAD na pepeo i tamu" zbog podrške UN-ovim sankcijama zbog posljednjeg nuklearnog testa, javlja Reuters.

Pjongjangova agencija zadužena za međunarodne odnose i propagandu, KAPPC, također je pozvala na raspuštanje Vijeća sigurnosti UN-a, koje je nazvala "oruđem zla sastavljenim od podmićenih država" koje slijede zapovijedi SAD-a.

 "Više nema potrebe da Japan postoji pored nas"

 "Četiri otoka arhipelaga trebalo bi potopiti u more pomoću naše nuklearne bombe. Više nema potrebe da Japan postoji pored nas", objavila je agencija KAPPC.

 Napetosti u regiji su znatno porasle nakon šestog i najmoćnijeg nuklearnog testa Sjeverne Koreje 3. rujna. Vijeće sigurnosti UN-a je jednoglasno potvrdilo SAD-ovu rezoluciju o novim sankcijama državi u ponedjeljak, što je rezultiralo nizom novih prijetnji o uništenju SAD-a, Japana i Južne Koreje.

 "Ova objava je krajnje provokativna, strahovita i apsolutno neprihvatljiva"

 "Svedimo kopno SAD-a na pepeo i tamu. Pokažimo svoj prkos mobilizacijom svih sredstava za osvetu koje smo do sada pripremali", stoji u izjavi KAPPC.

 Japan je oštro kritizirao najnoviju prijetnju Sjeverne Koreje: "Ova objava je krajnje provokativna i strahovita. Znatno povećava napetosti u regiji i apsolutno je neprihvatljiva", izjavio je u četvrtak glavni tajnik japanske vlade Yoshihide Suga. 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.