Iznuđeni potezi opozicije u NSRS

Mladen Bosić

Iznuđeni potezi opozicije u NSRS

Piše: TV1

Demokratska prava opozicije brutalno su poništena i nije bilo drugog načina da se reaguje nego da se drastičnim mjerama skrene pažnja na ugrođenost demokratije u Republici Srpskoj, kazao je zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić. Smatra da opozicija ne sme popustiti i da vlast treba stvoriti demokratske uslove za funkcionisanje NSRS.

 Bosić je, gostujući u Dnevniku TV1 rekao da je Republika Srpska došla u poziciju da se ne poštuju zakoni i odluke i opozicionim strankama nije ništa drugo preostalo nego da radikalnim mjerama ukazuje na ugroženost demokratije.

 

"Demokratija je uvažavanje interesa svih nasuprot diktaturi i autokratiji. Mi smo došli u Republici Srpskoj da se ne poštuju zakoni i skupštinske odluke. Glavni revizor je dao uljepšani izvještaj o finansijskom stanju budžeta u odnosu na stvarno stanje, pa i takav nalaz se ne sviđa vlastima zato što nije bajkovit. Oni su natjerali revizora da podnese ostavku i skinuli uopšte raspravu o tome sa dnevnog reda NSRS iako je to obaveza parlamenta da o tome raspravlja", kazao je Bosić.

 

Naglasio je da je i prije toga bilo puno akata nasilja prema opoziciji.. Jedan od takvih nasilja je i uskraćivanje prava opoziciji da nametne teme koje su životne za građane", kazao je bosić, podsjećajući da su to interpelacije koje je opozicija uputila,a vlast neće da ih razmatra, iako postoji zakonska obaveza da se to uradi.

 

"Demokratska prava opozicije brutalno su poništena i nije bilo drugog načina da se reaguje nego da se drastičnim mjerama skrene pažnja vlastima da ne mogu više tako", rekao je Bosić.

 

On je mišljenja da opozicija ne sme da odustane od insistiranja na poštovanju svojih demokratskih prava u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.