<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vlada RS o projektu restrukturisanja Željeznica

Saopštenje

Vlada Republike Srpske (RS) prihvatila je Informaciju o trenutnom stanju projekta restrukturiranja "Željeznica RS “ s prijedlogom daljih aktivnosti.

20. septembar 2017, 12:00

Zaduženi su Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva da, po hitnom postupku, upute u proceduru nacrte zakona, koji su od ključnog značaja za nastavak postupka restrukturiranja, saopšteno je nakon sjednice entitetske vlade.

Usvojena i je informacija o požarima na području krša te zaduženo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da sredstvima posebnih namjena za neplanirane mjere zaštite šuma za 2017. godinu podrži saniranje posljedica šumskih požara na području krša.

Zaduženo je javno preduzeće "Šume RS“ a. d. Sokolac da vlastitim sredstvima podrži nabavku materijalno-tehničke opreme za borbu protiv požara na Području krša.

Odlukom Vlade nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave bit će podijeljen iznos od ukupno 500.000 KM.