<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Protesti u Banjaluci: Kolona krenula prema zgradi Vlade RS

BANJALUKA

Protesti su završeni mirno i bez ikakvih sukoba.

20. septembar 2017, 12:00

Članovi Udruženje “ReStart Srpska” na današnjem protestu u Banjaluci zatražili su smjenu Vlade RS. Okupilo se više stotina građana. Ekipa portala Buka bila je na protestima.

Govornici su istakli da je ovotek početak i poručuju: "Neće oni nama gospodariti".

Predsjednik “ReStarta” Stefan Blagić ranije je rako da su predugo čekali odgovor Vlade RS na peticiju s potpisima 6.500 građana, kojom su tražili da se ministarima ograniči fond za kupovinu automobila na 50 hiljada KM.

"Nisu se udostojili da odgovore na nešto što je podržalo 6.500 ljudi. Tražimo smjenu Vlade RS zbog cjelokupne situacije, zbog toga što radnici na željezničkoj stanici već deveti dan ispaštaju i što ih hitna iz nje odvozi. Sutra će nam to biti centralni zahtjev, ne možemo više dopustiti i gledati kako se samo partijski ljudi zapošljavaju", rekao je Blagić.

Taj stav, dodao je, odnosi se i za sve lokalne zajednice  gdje je Savez za promjene na vlasti.

"Ako samo podobni mogu da se zapošljavaju šta mi ostali koji ne pripadamo ni jednoj partiji možemo da očekujemo", rekao je ranije Blagić.

Protiv su i stranačkog zapošljavanja na svim nivoima.

Današnje okupljanje je nastavak aktivnosti ovog udruženja koje su počele 8.avgusta protestom u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” zbog odluke ministra prosvjete i kulture RS Daneta Maleševića da se u ovom entitetu zatvori 15 područnih škola, a da istovremeno ministar kupi skupocjeni službeni automobil od 120.000 KM.

Učesnici današnjeg protesta nose transparente na kojima izražavaju nezadovoljstvo radom Vlade RS.

Podršku im je dalo i nekoliko opozicionih odbornika iz Banje Luke, štrajkači glađu u Željeznicama RS i drugi građani.

Protesti u Banjaluci protiv partijskog zapošljavanja - Ovo je tek početak (FOTO)

Pogledajte fotografije koje je zabilježio reporter Buke...