<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sala Banskog dvora nije mogla da primi sve koji su došli na Skupštinu naroda FOTO

Banjaluka

"Ne zatvarajte oči na kriminal i korupciju. Dođite na Skupštinu naroda i saznajte istinu o režimu”, poziv je kojim su lideri opozicionih partija RS, pozvali građane na prvu “Skupštinu naroda”, koja se upravo održava u Banskom dvoru u Banjaluci.

25. septembar 2017, 12:00

Sala Banskog dvora u Banjaluci, bila je premala da primi sve zainteresovane građane koji su na prvoj u nizu “Skupštini naroda” u direktnom kontaktu sa predstavnicima Saveza za promjene, željeli saznati više o blokadi rada NSRS, uvođenjenju pripadnika MUP u NSRS, masovnom odlasku ljudi sa ovih prostora, te demografskoj, političkoj i finansijskoj situaciji u ovom entitetu.

Jedna od gorućih tema bila je Revizorski izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu koji je povučen iz skupštinske rasprave, zbog čega je opozicija i blokirala rad entitetskog parlamenta. Vraćanje  Revizorskog izvještaja na dnevni red  u Savezu za promjene navode kao uslov za povratak u poslaničke klupe.


Skupštini prisustvuju Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Mladen Bosić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Vukota Govedarica, predsjednik SDS, Branislav Borenović, predsjednik PDP, Dragan Čavić, predsjednik NDP, Milanko Mihajilica, predsjednik SRS RS i Goran Đorđić, predsjednik NS.

I večeras je ponovljeno da  će “Skupština naroda” biti održana u više gradova u Republici Srpskoj, kao i da se ne odustaje od smjene entitetskog ministra policije Dragana Lukača zbog načina na koji je policija spriječila ulaz opozicionih poslanika u salu gdje je vladajuća koalicija nastavila sjednicu pretprošle sedmice.

Dio atmosfere sa večerašnje Skupštine naroda