<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ljudi se smrzavaju: Saznali smo kada bi grijanje moglo početi u Banjaluci

GRIJANJE

Saznali smo kada bi grijanje u Banjaluci moglo početi...

29. septembar 2017, 12:00

Mjesec oktobar nastupa za nekoliko dana, a jutarne temperature su se spustile do 4 stepena.

Građani Banjaluke kažu da im je uveče i ujutru hladno u stanovima, pa se smrzavaju i da bi Toplana trebala krenuti ranije sa grijanjem, posebno jer se grijanje plaća tokom cijele sezone.

Učenici u školama i djeca u vrtićima su posebo osjetljiva kategorija, a radijatori i u ovim ustanovama su hadni.

U najvećem su problemu roditelji sa bebama koji moraju dogrijavati stanove da im se najmlađi članovi ne bi razboljeli.

"Zaista je hladno, naročito rano ujutru i naveče. Imam bebu od tri mjseca i zbog toga moram da palim grijalicu da dogrijavamo sobu u kojoj budemo sa bebom. Ovo će se odraziti i na račun za struju, a grijanje plaćam tokom cijele godine. Zaista se nadam da će se situacija promijeniti i da će iz Toplane imati u vremenske uslove", rekla je Banjalučanka Tanja M.

Iz banjalučke Toplane su nam danas potvrdili da je Toplana spremna za novu sezonu, ali da čekaju "zeleno svjetlo" od grada da počnu sa grijanje.

"Grad će odlučiti kada će se krenuti sa grijanjem. Vjerovatno se čeka da večernja temperatura bude ispod 12 stepeni, riječ je o mjerenju koje se obavlja u 21 čas. Mi se nadamo da bismo mogli početi sa puštanjem grijanja već u utorak-srijedu naredne sedmice", rekao je za BUKU tenički direktor Toplane Banjaluka.