<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prvaci BiH u karateu, dva brata i sestra ne mogu na SP jer država nema sluha

Prepušteni sami sebi

Status roditelja Veselka, Marina i Stele Brkić, koji su državni prvaci u karateu, te su osvajali brojna odličja na raznim natjecanjima u Europi podijelili su brojni mediji.

06. oktobar 2017, 12:00

Roditelji još troje državnih prvaka Bosne i Hercegovine u karateu Snježana i Zlatko Brkić javno su se oglasili na društvenim mrežama, ističući kako ne mogu platiti njihov odlazak na Svjetsko prvenstvo u karateu, čime su dodatno privukli pozornost javnosti na teško stanje u sportu i općenito u društvu ove zemlje.

Status roditelja Veselka, Marina i Stele Brkić, koji su državni prvaci u karateu, te su osvajali brojna odličja na raznim natjecanjima u Europi podijelili su brojni mediji. "Našim zlatnim sportašima san se neće ispuniti jer ova država nema sluha za svoje najbolje sinove i kćeri.

Nažalost, njihovi uspjesi nisu nikako, pa makar simbolično, nagrađeni od strane kluba, nadležnih državnih institucija, posebice onih zaduženih za sport", naveli su Snježana i Zlatko Brkić.

Brkići su pojasnili kako nisu u mogućnosti osigurati sredstva za Svjetsko prvenstvo u karateu koje se održava od 21. listopada do 3. studenog na Tenerifima u Španjolskoj.

"Ostajemo doma. Želimo svima koji idu puno uspjeha i sreće", poručili su roditelji zlatnih karatista. Za odlazak na natjecanje svakog natjecatelja potrebno je osigurati najmanje 1800 eura, što Brkići nisu u mogućnosti.

Izvor