Evolucija intimnih frizura: Kako su nosile naše bake i prabake?

Intima

Evolucija intimnih frizura: Kako su nosile naše bake i prabake?

Piše: 24sata.hr

Moderne žene u stanju su izdržati sve - od napornih epilacija, preko bolnih depilacija voskom do brijača i krema ne bi li njihova 'intimna frizura' bila savršena...

Danas žene imaju slobodu birati kako će 'furati intimnu frizuru'. Na njima je da odaberu hoće li skinuti sve dlačice voskom, stilizirati se

trimerom i brijačem ili njegovati prirodni izgled. No, nekad stvari nisu bile tako jednostavne.

Žene depiliraju intimne dijelove još od Starog Egipta, 3000 godina prije Krista. To je doba u kojem se preferiralo tijelo bez dlaka, a pri njihovom uklanjanju korišteni su brijači od bronce i oštro kamenje.

Žene u Egiptu među prvima su koristile šećernu pastu kako bi uklonile dlačice iz korijena. S druge strane, Grkinje nisu koristile pastu, već su svaku dlaku pojedinačno čupale.

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.