Bosna i Hercegovina i svjetski trendovi u oblasti električne energije

Forum

Bosna i Hercegovina i svjetski trendovi u oblasti električne energije

Piše: Buka

Ured britanskog Ministarstva za međunarodnu trgovinu u Bosni i Hercegovini i grupacija Alfa Energy realizuju forum pod nazivom BiH i svjetski trendovi u oblasti električne energije, koji će okupiti komercijalne potrošače a održat će se u Sarajevu, 31. oktobra. 2017. godine, u hotelu „Holiday“.

Teme ovogodišnjeg Foruma su:

·       Kada kupiti el. energiju i kako izabrati adekvatan ugovor?

·       Izazovi komercijalnih potrošača el. energije u BiH

·        Bosanskohercegovačka berza el. energije

·       Električna vozila – uskoro i u BiH?

 

Cilj Foruma je da objasni izazove koji su pred kompanijama koje zaključuju ugovor za el. energiju, da predstavi faktore koji utiču na cijenu, te da napravi poređenje sa drugim svjetskim berzama/tržištima el. energije. Također, na Forumu će se govoriti i o uspostavljanju bosanskohercegovačke berze za el. energiju, te o trendu vozila na električni pogon, koji je danas neizostavan kada god se govori o el.energiji.

 

Učesnici panela su predstavnici snabdjevača el. energijom, komercijalni potrošači, predstavnici regulatornih tijela i nevladinog sektora iz BiH i regije.

 

Ovaj forum održan je i prošle godine u Sarajevu i okupio je 100 predstavnika uspješnih kompanija iz BiH koji su raspravljali o mogućnostima koje nudi otvoreno tržište el. energije u BiH. 

 

Učešće je besplatno za sve komercijalne potrošače a potrebno je izvršiti registraciju na internet stranici:http://events.alfaenergygroup.com/ zaključno sa 25. 10. 2017. godine. Broj učesnika je ograničen.

 

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.