Damiru Nikšiću stigao zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka!

Post

Damiru Nikšiću stigao zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka!

Piše: BUKA

Damir Nikšić napadnut je u centru Sarajeva prije nekoliko mjeseci, a sad se čini kako je Nikšić unaprijed osuđen. Barem sudeći prema uručenom zahtjevu...

Njegov post prenosimo u cjelosti :


Zanimljivo je da u prošlom zahtjevu (kada sam ja prijavio fizički napad) ravnopravno mojoj izjavi stoji i izjava nasilnika koji me je fizički napao i u kojoj stoji da sam mu psovao djecu, dres, tim, a ne stoji izjava svjedoka koji je, pred istom tom "maricom" koja je zapisala izjavu nasilnika, izjavio da je bio prisutan i da uopšte nisam to rekao, tako da smo na kraju u policijskom zahtjevu obojica navedeni kao okrivljeni, (on prvookrivljeni, a ja drugookrivljeni), a izjava svjedoka uopšte nije navedena.

U ovom današnjem zahtjevu, s druge strane, ne postoji nikakav svjedok; niko nije svjedočio razgovoru, nikoga nismo uznemirili, iako se zahtjeva za prekršajni postupak poziva na isti član 8. stav 2, tačke a, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kao i prethodni (kada me je lik u subotu u 11 ujutro pljuvao i lupao šakama u glavu naočigled zaprepaštene omladine na prepunom Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra). Kao što vidite, stoji samo izjava tj. navodi onoga koji me je prijavio (vjerovatno za lično uznemiravanje), ali ne i moja izjava koju sam dao policajcima u crnom koji su mi dolazili na vrata, drsko i patronizirajuće se obraćajući mojoj supruzi, i zbog koje sam iz hitno morao ići do policijske stanice.

Generalni ton policijske prijave koju su sročili je takav kao da sam već unaprijed osuđen. Ja bi im u najboljoj namjeri savjetovao da u svojim zahtjevima koriste riječ "navodno" kada navode izjave (kao što i ja to moram kada poimence govorim o "navodnim" krađama i pronevjerama ovdašnjih tajkuna, profitera, lidera i članova partijskih kartela) čisto onako: pravno-formalno, i ako već toliko insistiraju na mojoj izjavi da mi na vrata dolaze, da je onda i unesu u zahtjev za prekršajni postupak koji šalju sudu jer ovako ispada svojevrsna hajka na mene, ili u najmanju ruku da je moj iskaz i svjedočenje posve nerelevantno, toliko beznačajno da bi uopšte bilo zapisano nakon što se toliko insistiralo na njemu, i to bez ikakvog naloga i pisanog dokumenta!!? Pa i da sam najgori šljam, deset puta gori od lika čija očigledna laž i izmišljotina ipak nađe mjesta u gorepomenutom Zahtjevu - ja mislim da imam nekakvo pravo da i moja verzija priče uđe u pismo koje policija šalje Sudu zahtjevajući pokretanje prekršajnog postupka.

Neću sada ulaziti u konkretne detalje ove rekla-kazala-prijave, ali ja se i dalje pitam kakvim sam to ja "naročito drskim ponašanjem" uvrijedio javnost i ometao javni red i mir?


Zato što sam nekoga privatno pitao dvije stvari nakon što me je javno klevetao na društvenim mrežama, ili zato što sam navodno "psovao Tita i radničku klasu"?

Baš me interesuje da li će i kako će sud odgovoriti na ovu poprilično političku prijavu i manipulaciju sistema. Ako se slična stvar, na sličan način ponovi još jednom, mislim da možemo govoriti o paternu ponašanja. Nemoguće je da sam vazda "donji".

 

 

 Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.