Revizija

Javne račune u RS više niko ne kontroliše

Piše: FENA

Za svaku je osudu stanje u koju je dovedena Glavna služba za reviziju javnog sektora u Republici Srpskoj (RS) koja je potpuno paralisana u svom radu neodgovornim i nezakonitim ponašanjem vladajuće koalicije u RS - ocijenio je predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Borenović je ponovio stav da je sjednica Narodne skupštine RS , održana 13.septembra, kada je razriješen dužnosti glavni revizor RS Duško Šnjegota i njegov zemjenik, nelegalna, nelegitimna i nasilna te da vlast pokazala da ih ne interesuju institucije koje treba da čuvaju zakonitost rada u RS.

Odluka o razrješenju rukovodstva Glavne službe za reviziju je, podsjeća, stupila na snagu i javne račune u RS više niko ne kontroliše.

-Vladajuće stranje su tada ukinule Glavnu službu za reviziju, posljednju instituciju u RS koja je koliko-toliko čuvala nezavisan rad u obavljanju revizije javnih računa Vlade i ministarstava. Bezakonje je, nažalost, nešto što radi vladajuća koalicija u RS, sada i kroz obustavu rada Glavne službe za reviziju, a nakon što su uništene tri banke i 'Robne rezerve', javna preduzeća dovedena u gubitke i pred stečaj - upozorio je Borenović.

Stoga su, kaže, opravdani zahtjevi opozicije da se vrati dignitet i dostojanstvo u radu Narodne skupštine RS koju je Glavna služba za reviziju trebalo da izvještava o tome da li vladina tijela, javne institucije i organizacije troše javni novac efikasno, ekonomično i zakonito.

- U skladu s tim našim zahtjevima ćemo djelovati i naredne sedmice, na zasjedanju Narodne skupštine RS - zaključio je Borenović.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.