<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vučić: Poštujemo teritorijalni integritet BiH

Srbija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su odnosi Srbije i Republike Srpske konkretni i konkretizovani, da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, i teritorijalni integritet RS u okviru BiH, ali i da mu je žao što ima onih koji imaju negativan odnos prema nečemu što nisu ni vidjeli.

16. oktobar 2017, 12:00

Vučić je na konferenciji za novinare sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem rekao da su mnogi protiv nečega što nisu ni vidjeli, o čemu nemaju pojma, već apriori nešto odbacuju samo zato što Srbi, ili Hrvati ili Bošnjaci "imaju mozak" da sačuvaju svoju kulturu i jezik, prenosi Tanjug.

On je rekao da je tek osnovan tim u Srbiji za rad na deklaraciji o očuvanju jezika i kulture srpskog naroda, a neki već prebacuju i daju komentare na nešto što nisu ni vidjeli.

Predsjednik Srbije je rekao i da ima zamjerki da Srbija samo daje RS, i poručio da će pomagati i Federaciju ali i dodao da uopšte nema problem da neko ulaže u Novi Pazar ili Sjenicu...

On je kao primjer naveo to da je mađarski premijer Viktor Orban rekao da će ta zemlja pomagati mađarske privrednike kreditima i podvukao da uopšte sa tim nema problem, već naprotiv, jer je to novac koji će ući u Srbiju.

 "Šta je problem - nikako ne razumijem zašto toliko malo povjerenja imamo već idemo sa predrasudama o nečemu što ništa ne znamo", dodao je.

Kako je rekao, stav Srbije je poštovanje integriteta teritorijalnog integriteta BiH kao i teritorijalnog integriteta RS u okviru BiH.

"To je stav koji ponavljam iz dana u dan", podvukao je Vučić i rekao da se nada da oni koji povjerenja nemaju, da će ga izgraditi.

Naglasio je da smatra da je to najbolja politika koja čuva mir na ovim prostorima i od koje svi imaju najviše koristi.

Normalno je da pomognemo srpskom narodu i mislim da su vrtići i škole mnogo bolje "od slanja bombi i granata" rekao je Vučić i dodao da se apsolutno slaže sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom o saradnji Srbije i RS i poručio da se nada da će biti još bolja.