<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin ministru: Svinjsko meso u Indoneziju, šalite se?

Hit

Izjava ruskog ministra poljoprivrede Aleksandra Tkačeva o svinjskom mesu na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom pravi je hit na društvenim mrežama.

18. oktobar 2017, 12:00

Ministar je govoreći o proizvodnji svinjetine u Njemačkoj rekao da i Rusija mora povećati kapacitete za proizvodnju i izvoz mesa, ali je previdio u kojim zemljama vjera zabranjuje da se jede svinjetina, što je izazvalo gromoglasan smijeh u sali.


„Njemačka godišnje proizvede pet i po miliona tona svinjskog mesa, od čega tri miliona tona izvozi u različite zemlje - Kinu, Indoneziju, Japan, Koreju. Zato ne smijemo stati s uzgojem svinja, naprotiv, treba da povećamo proizvodnju i izvoz“, istakao je ministar Aleksandar Tkačev, nakon čega se ruski predsednik nasmijao.

„Znate da Indonežani ne jedu svinjetinu“, odgovorio je Putin, ali se ministar ispravio rekavši: „Dobro, izvoze u Južnu Koreju. Kako god, treba da povećamo proizvodnju.“