Ako na poslu satima boravite u istom položaju, može vam se dogoditi isto

FRIZERI

Ako na poslu satima boravite u istom položaju, može vam se dogoditi isto

Piše: Jutarnji

SVI MISLE DA OVAJ POSAO NIJE TEŽAK, ALI OVE FOTOGRAFIJE GOVORE SUPROTNO

Frizerski posao nije nimalo lak te zahtjeva dobru fizički kondiciju. Zahtijeva aktivnost gotovo svih mišića, a osobito mišića prstiju i ruku te mišića nogu. Obzirom da dosta vremena provode stojeći, frizeri znaju patiti od oštećenja krvožilnog sustava i iskrivljenja kralježnice, a zbog čestog kontakta s kemikalijama moguće su i alergijske reakcije.

Maserka iz Leicestera Hitesh Patel objavila je na svom Facebook profilu šokantne fotografije jedne svoje klijentice koja je po zanimanju frizerka. Njezina leđa izgledaju kao da ju je netko prebio bičem, kao leđa zlostavljane žene.

Srećom, ne radi se o tome, crveni tragovi preko cijelih leđa nisu masnice, nego su rezultat neprirodnog položaja leđa. Frizeri provode sate i sate u istom položaju u kojemu se razvijaju mišići, ali kosti zadržavaju u neprirodnom položaju. Ova je maserka, kako bi mišiće svoje klijentice vratila u normalu koristila drevnu kinesku metodu gua sha. Zajedno s vježbama joge daje odlične rezultate, tvrdi ova maserka.

Stoga, kada sljedeći put odete kod svoga frizera, sjetite se da on/ona žrtvuju svoje zdravlje kako bi vaša frizura bila postojana. I ne samo frizera, iste probleme imaju zubari, fitnes instruktori, automehaničari te u mnogim drugim djelatnostima.

 

Jutarnji

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.