<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka: Počinje “Zaplet 09”

Banjaluka

U Banjaluci će danas, u organizaciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, početi Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet 09”, koji će trajati do 26. oktobra.

20. oktobar 2017, 12:00

Festival će otvoriti izložba pozorišnih fotografija “Na daskama dva” trebinjskog fotografa Jovana Vidakovića, te premijerno izvođenje predstave “Pita li iko kako je meni?”, u režiji Stojana Matavulja.

U predstavi igraju Vladimir Đorđević, Snježana Mišić, Velimir Blanić i LJubiša Savanović, saopšteno je iz Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Poseban program ovogodišnjeg festivala biće “Zaplet na točkovima”, u okviru kojeg će u Prijedoru, Gradišci, Laktašima, Prnjavoru i Doboju biti izvedeno 10 predstava.

“Organizovaćemo i razgovor sa glumcima, a u Gradskom pozorištu `Jazavac` predstaviće nam se Radoslav Milenković, Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković”, navedeno je u saopštenju.

zaplet2

Žiri koji će ocjenjivati predstave u konkurenciji i ove godine će dodijeliti tri nagrade – za najboljeg mladog glumca, najbolju mladu glumicu i najbolju predstavu.

“Stručni žiri čine dramaturg Tanja Šljivar, glumac Vladimir Đorđević i kompozitor Petar Topalović, dok će publika nakon svake predstave svojim glasovima birati najboljeg glumca večeri”, piše u saopštenju.

Organizovanje festivala pomogli su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, te Grad Banjaluka.