Mektić i Dodik danas oko Soroša

Desk

Mektić i Dodik danas oko Soroša

Piše: FENA

Član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da postoje dokazi o saradnji predsjednika RS-a Milorada Dodika sa „Sorošom“ te tvrdi da nisu tačne Dodikove "obavještajne informacije da će opozicija dobiti pet miliona za konstantno rušenje institucija RS“.

Neka, kako kaže, Dodik javno saopšti od koje je obavještajne službe dobio podatak o opoziciji i obećanih pet miliona, jer je time predsjednik RS-a „priznao da je u kontaktu sa stranim obavještajnim službama, ali ne onim srpske provenijencije“.

-Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze i snimke kako je 1999.godine, nakon bombardovanja Srbije, zajedno s tadašnjim DOS-om, išao u Budimpeštu u Hotel 'Hilton' na sastanke vezano sa podršku Soroša opoziciji ovdje, a čak je jedan takav sastank organizovao u Laktašima – ustvrdio je.

Kazao je da opoziciji ne trebaju ničiji milioni, već samo narod RS.

Na odgovor nije dugo čekao

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik nikada, pa ni te 1999. o kojoj govori član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić, nije imao sastanak sa Džordžom Sorošem, saopšteno je iz Dodikovog kabineta danas.

-Iznošenje takvih i sličnih konstrukcija na račun predsjednika i drugih funkcionera RS-a očigledno je dio plana za destabilizaciju i rušenje RS-a i njenih institucija – navodi se u saopštenju.

 

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.