<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mektić i Dodik danas oko Soroša

Desk

Član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da postoje dokazi o saradnji predsjednika RS-a Milorada Dodika sa „Sorošom“ te tvrdi da nisu tačne Dodikove "obavještajne informacije da će opozicija dobiti pet miliona za konstantno rušenje institucija RS“.

20. oktobar 2017, 12:00

Neka, kako kaže, Dodik javno saopšti od koje je obavještajne službe dobio podatak o opoziciji i obećanih pet miliona, jer je time predsjednik RS-a „priznao da je u kontaktu sa stranim obavještajnim službama, ali ne onim srpske provenijencije“.

-Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze i snimke kako je 1999.godine, nakon bombardovanja Srbije, zajedno s tadašnjim DOS-om, išao u Budimpeštu u Hotel 'Hilton' na sastanke vezano sa podršku Soroša opoziciji ovdje, a čak je jedan takav sastank organizovao u Laktašima – ustvrdio je.

Kazao je da opoziciji ne trebaju ničiji milioni, već samo narod RS.

Na odgovor nije dugo čekao

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik nikada, pa ni te 1999. o kojoj govori član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić, nije imao sastanak sa Džordžom Sorošem, saopšteno je iz Dodikovog kabineta danas.

-Iznošenje takvih i sličnih konstrukcija na račun predsjednika i drugih funkcionera RS-a očigledno je dio plana za destabilizaciju i rušenje RS-a i njenih institucija – navodi se u saopštenju.