<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Raspisana međunarodna potjernica za Ivicom Todorićem

Hrvatska

Županijsko tužilaštvo u Zagrebu raspisalo je danas međunarodnu potjernicu za bivšim predsjednikom uprave “Agrokora” Ivicom Todorićem, kojem je u aferi “Agrokor” određen istražni zatvor zbog sumnje da je pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 130 miliona evra.

21. oktobar 2017, 12:00

Portparol Državnog tužilaštva Martina Mihordin rekla je da dalje radnje provodi policija u skladu sa zakonskim odredbama, prenose hrvatski mediji.

Doskorašnji šef “Agrokora” jedini je od ukupno 15 osumnjičenih u aferi “Agrokor” kome je zagrebački Županijski sud odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Za Todorića, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu, pretpostavlja se da boravi u Londonu.

Tužilaštvo sumnjiči Todorića za pribavljanje protivpravne imovinske koristi, odnosno da je u finansijskim izvještajima “Agrokora” prikazao poslovanje i finansijski položaj firme uspješnijim od stvarnog rezultata.

Bivši čelnici kompanije, ali i saradnici iz revizorske kuće, navodno su mu omogućili prikazivanje pozitivnih poslovnih rezultata.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Todorić se u ovoj aferi okoristio za više od milijardu kuna /130 miliona evra/.

Osim Ivice Todorića, osumnjičeni su njegovi sinovi Ivan i Ante, te 12 “Agrokorovih” menadžera i revizora.

(Srna)