<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vanredna vijest iz Hrvatske: Ivica Todorić uhapšen

HAPŠENJE

Neslužbeno je potvrđeno da je Ivica Todorić u rukama britanske policije.

07. novembar 2017, 12:00

Neslužbeno je potvrđeno kako je Ivica Todorić u rukama britanske policije. Desetak minuta kasnije oglasio se i MUP.

"Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9,04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija. "

Podsjetimo, za Todorićem je prošli tjedan izdan Europski uhidbeni nalog te se on našao na Europolovom popisu najtraženijih europskih bjegunaca.

Prije oko mjesec dana, u ponedjeljak rano ujutro pred Kulmerove dvore došli su istražitelji. Već tada niti jednog Todorića koji ima veze s Agrokorom nije bilo. Ivica, Ante i Ivan koji su osumnjičeni da su zajedno s još 12 osoba, direktora u Agrokoru i revizora počinili više kaznenih djela,  već neko vrijeme nisu bili u Hrvatskoj. Ivici Todoriću sudac istrage odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a ostali osumnjičeni ostaju na slobodi.

Ante i Ivan Todorić u pratnji svojih odvjetnika došli su dati izjavu, no Ivica Todorića nije se pojavljivao. Putem bloga je poručivao kako se ne skriva te da hrvatske vlasti znaju gdje je on.

"Ne skrivam se i moja je savjest čista, ali kao čovjek kojem su duboko povrijeđena ljudska prava imam puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvaćanje unaprijed konstruirane krivnje", pisao je Todorić.

Što će biti dalje, zasad nije poznato. Pretpostavlja se da će njegovi odvjetnici tražiti da ga se zaštiti od izručenja Hrvatskoj.

Index