<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ako rezervišete avio-kartu ovog dana, uštedićete dosta novca

PUTOVANJA

Moguće je uštediti mnogo novca ukoliko kartu za planirani avionski let rezervišete na vrijeme. To podrazumijeva da se mjesto na letu mora rezervisati tačno određenog dana u nedjelji, u određeno vrijeme, ali i mnogo unapred.

11. novembar 2017, 12:00

Tako, na primjer, možda na odmor ne biste ni pomislili u utorak, pošto je radna nedjelja na samom početku.

Međutim, upravo rezrevisanjem karte u utorak možete proći 11 odsto jeftinije u odnosu na najskuplji dan za bukiranje - nedjelju, piše britanski Ekspress.

Stara poslovica "Ko rano rani, dve sreće grabi", ne važi kada je rezervisanje avionskih karata u pitanju. Ukoliko se rezervacija izvrši uveče, karte mogu biti i do 9 odsto jeftinije u odnosu na jutro.

I, kao što već dobro poznato, najveća ušteda ostvaruje se rezervisanjem karte unaprijed, budući da je njena kupovina na dan leta ubjedljivo najskuplja opcija.

Moguće je uštediti i do 34 odsto od ukupne cijene ukoliko se karta rezerviše 60 dana unapred, pokazuje istraživanje koje je sproveo sajt za kupovinu avio-karata Momondo.

U zavisnosi od kompanije ili akcije koja je u ponudi, popust koji putnik može da ostvari za raniju rezervaciju može biti i mnogo veći.