Šta je Izetbegović tačno rekao o priznanju Kosova VIDEO

Izjava

Šta je Izetbegović tačno rekao o priznanju Kosova VIDEO

Piše: Tanjug

Izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića Dojče veleu da se nada da će BiH priznati Kosovo izazvala je burne reakcije.

 Agencija Tanjug danas je objavila video-snimak intervjua u kojem se jasno čuje šta je tačno Izetbegović rekao o priznavanju nezavisnosti Kosova.

 

Tanjug je u ponedeljak preneo da je Izetbegović za Dojče vele rekao: 

 

"Što se mene tiče, Kosovo je dosad trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su doneli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu", rekao je Izetbegović u intervjuu za Dojče vele. 

 

Taj svoj politički stav Izetbegović dodatno objašnjava rečima da je upravo on taj "generator koji gura i uporno traži rešenje tehničkih pitanja sa Prištinom, jer, kako je rekao, BiH ekonomski trpi zbog toga". 

 

Na direktno pitanje hoće li BiH u nekom trenutku priznati kosovsku nezavisnost, Tanjug je Izetbegovićev odgovor preneo sa: "Da". 

 

Savetnik bošnjačkog člana Predsedništva BiH s pravom ukazuje da je Izetbegovićev odgovor, precizno, bio: "Nadam se da da", navodi Tanjug. 

 

Jasno je da bez saglasnosti ostala dva člana Predsedništva BiH, posebno bez srpskog člana Predsedništva BiH, zvanično Sarajevo tu odluku ne može da donese, što potvrđuje i Izetbegović, u istom intervjuu, rekavši: 

 

"Ukoliko se srpski predstavnici u BiH tome i svemu drugome suprotstave, odluke nema". 

 

Iz Tanjuga ističu da "odgovor Izetbegovića na pitanje da li će BiH priznati Kosovo - "nadam se" - jeste neprecizno prenet sa "da", ali je njegov politički stav po tom pitanju Tanjug verno preneo, što je sasvim jasno iz njegove izjave da je Bosna i Hercegovina i dosad trebalo da prizna Kosovo". 

Komentari na tekst (5)
Objavljeno:
SRPSKA POSLA. PRVO SE GROMOGLASNO OBJAVE LAŽI, ZATIM SE SVE DIGNE NA NOGE. ONDA SE NAKON TOGA ISTIHA OBJAVI ISTINA U KOJU VIŠE NIKO NEĆE POVJEROVATI.
Objavljeno:
Ništa manje, ništa vise nego Milorad Dodik o RS -u i Bosni!!!!!
Objavljeno:
Ovaj Tanjug (tanlaz) se nije promjenio ,jos je u devedesetim proslog stoljeca kao I vecina medija u Srbiji.
Objavljeno:
Ratne prijetnje protiv Republike Srpske i hrvatskog naroda Federacije BiH jesu mnogo alarmatniji dio tog intervua i to zapravo razlog zakazivanja sjednice Vrhovog savjeta odbrane.Srbija želi da stavi do znanja velikomuslimanima da Srpska u slučaju eventualne velikomuslimanske agresije neće biti sama što je zapravo najbolji način da se očuva mir jer Izetbegović i velikomuslimani i razumiju samo jezik sile i prijetnje.
Objavljeno:
sjoooo klasicno srpsko bombanje. prvo 100 dezinformacija i onda istina na kraju u koji niko nece ni htjeti povejrovati. znamo. originalni intervju je bio dostupan jos jucer...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.